Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 4-11-08

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος. Ήρθε στη συνδρίαση 5 λεπτά πριν τελειώσει, διότι όπως ειπώθηκε απουσίαζε εκτός της πόλης.
Τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης ήταν διαδικαστικά και αφορούσαν σε τυπικές διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Ξεχώρισαν τα εξής:
Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΚεΠαΚΥ είδαμε τη μεταφορά ποσού απ' τον κωδικό Περίθαλψη φτωχών, ποσού 3000 ευρώ σε άλλες δαπάνες. Έχει ήδη επισημανθεί η ανάγκη περιποίησης της στέγης ενός πραγματικά φτωχού ανθρώπου, ενός κωφάλαλου μάλιστα, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή χωρίς ίχνος ευαισθησίας, δεν ασχολείται με το θέμα ώστε να επιλυθεί εν όψει του χειμώνα.
Εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 εργατών για έκτακτες ανάγκες, ουσιαστικά για καθαριότητα και πράσινο. Αφού ο κ. δήμαρχος "ξεφτίλισε" με την αδιαφορία του τον αντιδήμαρχο του, ο οποίος από την αγανάκτησή του αναφώνησε "Ντρέπομαι που ανήκω σ' αυτό το συνδυασμό", τώρα ως "ελάχιστος φόρος τιμής" εγκρίνεται η πρόσληψη 8 ατόμων. Για να κάνουν τι??? Τι πρώτα να κάνουν 8 άτομα???
Ας αναρωτηθεί γι' αυτό όμως ο επόμενος αντιδήμαρχος!!!
Όσον αφορά στην έγκριση της δαπάνης για τη φιλοξενία της αντιπροσωπείας του Υπουργού κ. Κοντού, έχω να καταθέσω τα εξής στοιχεία:
- Ο κ. υπουργός ήρθε για να δει τους δημάρχους όλου του νομού. Η διάθεσή του ήταν τέτοια, ώστε γνωρίζοντας την άθλια κατάσταση των αγροτών, ήρθε να μοιράσει χρήματα σ' αυτούς που θα είχαν έτοιμες προτάσεις. Έτσι κι έγινε. Μόνο που ο δήμος απροετοίμαστος, χρησιμοποίησε την έτοιμη μελέτη του ΤΟΕΒ Ωοειδούς, για την οποία έχει φροντίσει ο ΤΟΕΒ να την έχει έτοιμη εδώ και 7-8 χρόνια.
Επομένως ο υπουργός μοίρασε χρήματα σ' όλους.
- Δυστυχώς τη φιλοξενία του υπουργού αντί να την αναλάβουν όλοι οι δήμοι μαζί ή κάποιος άλλος δήμος, την αναλαμβάνει μόνο ο δήμος Ορεστιάδας.
- Ως δήμος είμαστε κατά 70% αγροτικός. Η επίσκεψη ήταν από τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό των αγροτικών θεμάτων, που μας ενδιαφέρουν ως περιοχή η οποία πλήττεται.
Δεν είχαμε καμιά - μα καμιά πρόταση να καταθέσουμε στον υπουργό??? Τόση ετοιμότητα έχουμε για τόσα μεγάλα ζητήματα!!! Τόσο μας ενδιαφέρει αυτή η περιοχή!!!
- Τι τραπέζι ήταν αυτό τέλος πάντων που κοστίζει 2500 ευρώ??? Πόσα άτομα συμμετείχαν και ποιό είναι το κόστος ανά άτομο. Δεν είναι υπερβολικό το κόστος ή μόνο εγώ το βλέπω έτσι???

Δεν υπάρχουν σχόλια: