Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοινώθηκε η επέκταση της ΕΡΤψηφιακή...


Κάτοικοι της "υπόλοιπης" Ελλάδας, μην βιάζεστε να χαρείτε....
Η επέκταση δεν αφορά στην γεωγραφική επέκταση, αλλά στην προσθήκη και του τέταρτου καναλιού, του info+, στις περιοχές που ήδη "πιάνουν" ψηφιακή ΕΡΤ.
Άντε να δούμε πότε θα' ρθει αυτό το "σύντομα", που αναφέρει η ΕΡΤ, στο site της...
"Σήμερα, η ΕΡΤ Ψηφιακή εκπέμπει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές τους, ενώ σύντομα το σήμα θα καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια".
Εντάξει, ακόμη περιμένουμε αυτό που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη Πρόεδρος της Βουλής για επέκταση της τηλεόρασης της Βουλής σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά πες ότι εκεί μπορεί οι ίδιοι οι βουλευτές μας να μην θέλουν την επέκταση για να μην βλέπουμε τι (δεν) λένε και πόσο συχνά εμφανίζονται.
Αλλά η κρατική (δημόσια όπως της αρέσει να αυτοαποκαλείται), δε θα έπρεπε να φροντίσει πρώτα την παροχή ισότιμων υπηρεσιών σε όλους τους Έλληνες πολίτες και μετά την προσθήκη υπηρεσιών προς αυτούς που ήδη απολαμβάνουν κάπως καλύτερες υπηρεσίες;
Ή μήπως περιμένει από τους Δήμους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αφού αυτοί είναι οι αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών για κακό σήμα κ.λπ. (δηλ. με άλλα λόγια οι κάτοικοι των μακρυνών και μικρών πόλεων να διπλοπληρώσουν αυτές τις υπηρεσιές και μέσω τέλους της ΕΡΤ και μέσω δημοτικών τελών).
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο μου Παναγιώτη (pagouri), καθώς σ' αυτόν ανήκει η παραπάνω ανάρτηση. Ο Παναγιώτης μου εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι η ΕΡΤ, ενώ δεν έχουν φτάσει ακόμη τα 3 ψηφιακά κανάλια που έχει σ' όλη την Ελλάδα, φυσικά και όχι στον Έβρο, προχωράει στη δημιουργία 4ου καναλιού.
Ε όχι κύριοι! Ως πότε θα τα υπομένουμε όλα με ραγιαδισμό και συνέναιση!
Δεν μας υπολογίζετε, δε σας σεβόμαστε.

3 σχόλια:

Σταματόπουλος Γιάννης είπε...

χίιρομαι που ασχολήθηκε ο φίλος Παναγιώτης , με την ΕΡΤ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ
έχει δίκαιο , απο τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου, διαπίστωσα οτι το Κράτος των ΑΘΗΝΩΝ , αντιμετωπίζει ρατσιστικά , την περιφέρεια , και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτε....οι προσπάθειες , που έχουμε κάνει δεν περιγράφονται σε τοσο μικρό χώρο , αλλα δεν έχουν και νόημα να τα αναφέρω ,σας γνωρίζω οτι προ 3μηνου αν θυμάμαι καλά , εχω διαμαρτυρηρθει με μηνυμα στην ΕΡΤ για την ΨΗΦΙΑΚΉ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ,ΠΉΡΑ μαι αόριστη απάντηση οτι πολυ σύντομα --- θα φθάσει και στον ΕΒρο ,ζήσε τον Μαη να φάς τον αυγουστο τριφύλλι, παρολα αυτά πιστευω πως αμα δεν κλαψει το απιδί δεν του δίνει η μάνα να φάει , πρέπει να συνεχίσουμαι τις διαμαρτυρίες μας , αλλα ομαδικά και οχι μεμονωμένα ,εχω ενα παράπονο , γιατί σιωπούν οι διάφοροι φορείς ?
οι εξαγγελίες οτι αγαπούν την περιφέρεια και πασχίζουν για αυτήν δεν έχουν καμμιά , μα καμμιά αξία αφου τα εξαγγέλουν οι πολιτικοί μας, που ο λογος τους δεν εχει καμμιά αξία , έτσι που τα κατάφεραν ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά!
Σας θυμίζω επίσης πως αποκτήσαμε τρίτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο μόλις πριν ένα χρόνο. Δεύτερο πρόγραμμα επίσης. Δεν έχουμε ακόμα συχνότητα για το cosmos... και άλλες συχνότητες της ΕΡΤ.
Αν είναι να γίνει κάποια οργανωμένη διαμαρτυρία από κάποιο φορέα ας αναφερθεί και το θέμα του ραδιοφώνου.
Σκεφτείτε μόνο, πως συχνότητες όπως το τρίτο δεν υπήρχαν για τόσα χρόνια στερώντας μας μουσική παιδεία, γνώση, ψυχαγωγία και τέλος δικαίωμα στην επιλογή.
Μεγαλώσαμε ακούγοντας αναγκαστικά τοπικό ραδιόφωνο και μετά το απόγευμα σύνδεση με τις υπόλοιπες συχνότητες της ΕΡΤ(κυρίως ερα σπορ), που οι της Αθήνας επέλεγαν για μας.
Ας γνωρίζουν επίσης πως και εδώ στον κάμπο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες μουσικές αναζητήσεις και πως στέρησαν από πολλούς νέους τη δυνατότητα της επικοινωνίας με ομότεχνους τους, αλλά και του εμπλουτισμού του ταλέντου τους για δεκαετίες. Και αυτά σε εποχές που η πρόσβαση στα τεκταινόμενα περί τέχνης και πολιτισμού, όπως και σε οτιδήποτε νέο ήταν πολύ δυσκολότερη απ' ότι σήμερα.
Ας είναι λοιπόν καλά οι γείτονες Τούρκοι και Βούλγαροι που είχαν φροντίσει να έχουν τοποθετήσει αναμεταδότες και κεραίες ως την άκρη των χωρών τους και έτσι ακούγαμε και εδώ κλασική, opera, jazz έστω και με παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

... και η επέκταση της "ψηφιακής ΕΡΤ" πρέπει να αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας.

Η φωνή η δική μου, η φωνή του Γιάννη κλπ δεν αρκεί.

Οι δημοτικού σύμβουλοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το θέμα και ξέρουν τον τρόπο και τον δρόμο.

Κώστας Ζηλιασκόπουλος
www.thourio.gr