Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 17/12/2008 (5ο μέρος)

Η έγκριση των προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων μου δημιούργησε διάφορους συνειρμούς.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν είναι δα και μεγάλη επιτυχία να πάρεις ένα Νομικό Πρόσωπο όπως είναι το ΚΑΠΗ, το ΚΠΠΚΥ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και να κάνεις τα ίδια ακριβώς που βρήκες, δίχως αλλαγές χωρίς να βάλεις το δικό σου στίγμα.
Το ΚΠΠΚΥ ως νομικό πρόσωπο με κοινωνικό χαρακτήρα, πέρα απ' το έργο που επιτελεί, δηλαδή της σίτισης με χρηματική συνεισφορά μπορεί να πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες. Σε συνεργασία με την ομάδα "Κοινωνικής Μέριμνας" και του "Βοήθεια στο Σπίτι", μπορεί να υλοποιήσει δύο δράσεις. Το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" και το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ". Οι ομάδες μπορούν να καταγράψουν τις περιπτώσεις ανθρώπων που χρήζουν άμεσης βοήθειας για τη σίτιση τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν.
Σε συνεργασία με χορηγούς (super market, εμπόρους, κτλ) γίνεται συγκέντρωση αγαθών τα οποία, σε όσους μπορούν να μαγειρέψουν μόνοι τους μοιράζονται τρόφιμα, ενώ στους άλλους δίνεται φαγητό. Όλα αυτά χωρίς αντίτιμο. Οι περιπτώσεις που θα ενταχθούν μπορούν να ελέγχονται από διαπαραταξιακή επιτροπή.
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι νομικό πρόσωπο με μεγάλο προϋπολογισμό. Για άλλη μια φορά λοιπόν ενώ υπάρχουν κωδικοί με ελάχιστα χρήματα που αφορούν τα παιδιά (παιχνίδια, κτλ), οι κωδικοί με τις αποζημειώσεις προέδρου και αντιπροέδρου είναι πάλι φουσκωμένοι.
Στο ΚΑΠΗ είναι ένα νομικό πρόσωπο με ιδιαιτερότητα. Η διαχείρισή του απαιτεί ευαισθησία και φαντασία. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως χώρος καφενείου, ως ομάδα εκδρομών μόνο ή δύο συγκεντρώσεων για χορό και τραγούδι.
Αυτά είναι καλά, αλλά γίνονται χρόνια τώρα. Χρειάζονται κι άλλα στοιχεία. Δημιουργικές εκδηλώσεις από τους ηλικιωμένους οι οποίες θα προετοιμαστούν από τον πρόεδρο. Λευκώματα φωτογραφικά με την ιστορία της πόλης, συλλογές παραμυθιών ντόπιων, εκδόσεις, ομάδες σκακιού και τάβλι, έκδοση εφημερίδας, δημιουργία ιστορικού αρχείου. Άμεσες συνεργασίες με ΚΑΠΗ όλης της Ελλάδας για ανταλλαγές εκδρομών και ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας.
Αυτά είναι για μένα δημιουργίες ιδέες που κάνουν τη διαφορά και αφήνουν στίγμα στο πέρασμα απ΄το προεδρείο. Τα υπόλοιπα τα κάνουν κι οι υπάλληλοι στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: