Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Ν. Ορεστιάδα

Το Πρυτανικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 4-12-2008, μετά από εισήγηση του Πρύτανη κ. Σιμόπουλου, έδωσε το "πράσινο φως" την δημιουργία νέου τμήματος, πιθανόν του τμήματος "Διαιτολογίας και Τροφίμων" που προοριζόταν αρχικά για την Αλεξανδρούπολη.
Αναμφισβήτητα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία να μην ξεχνάμε προήλθε από προτροπή σε συμβούλιο από την Αντιπολίτευση. Δυστυχώς κάποιοι ούτε για το ψήφισμα δεν αφιέρωσαν χρόνο, το οποίο προήλθε απ' την αντιπολίτευση. Τόσο αγωνία και ενδιαφέρον είχαν για το Πανεπιστήμιο,για τη λειτουργία και το μέλλον του.
Βέβαια ο αγώνας δεν τελείωσε. Τώρα ξεκινάει το δεύτερο μέρος. Πρέπει όπως είπα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προετοιμαστεί ένας φάκελος της διεκδίκησης ίδρυσης νέας σχολής. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία Πανεπιστημιακών και του στελεχών του Δήμου.
Πρέπει όμως άμεσα να γίνουν κινήσεις, διότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να μένουν στο "θα δούμε μετά". Η ετοιμότητα μπορεί να είναι το μεγάλο όπλο μας. Έτσι κι η πολιτική απόφαση θα είναι πιο εύκολη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλήστε επιτέλους από τον ηλίθιο δικομματισμό σας !!
Πόσο μάλλον σε τοπικό επίπεδο και δη Ορεστιάδας. Μη γίνεστε Αβραμόπουλοι (παγώνια).
Έπρεπε να είχατε καταλάβει ότι ο συνδικαλισμός πέθανε !!
Η Ορεστιάδα έχει το πλεονέκτημα της διαχείρησης από δικούς της ανθρώπους και μάλιστα νέους.
Παραμερείστε εγωϊσμούς και ιδιοτέλειες λειτουργώντας αξιοκρατικά για τον τόπο σας.
Αυτή είναι η ευκαιρία σας !!

Ανώνυμος είπε...

Λέανδρος