Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 17/12/2008 (2ο μέρος)

Μια ομόφωνη απόφαση "κοινωνικού χαρακτήρα" και προσφοράς γι' αυτή την πόλη, είναι αυτή που πήρε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΟ και αφορά την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται η ιστορική τουλούμπα, με της οποίας το νερό ξεκίνησαν οι κατασκευές των πρώτων κτιρίων της πόλης.
Έτσι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΟ δεσμεύτηκαν 15.000 ευρώ, για την ανάπλαση του χώρου και την αποκατάσταση της τουλούμπας.
Ήδη μηχανικός της ΔΕΥΑΟ έχει αρχίσει να ασχολείται με το θέμα, ξεκαθαρίζοντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς και στη συνέχεια, προτείνοντας μια αρχιτεκτονική άποψη για το χώρο.
Κι ενώ η επιχείρηση προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για το ΕΣΠΑ 2007-2013, με ετοιμότητα μελετών, θέλοντας να εξασφαλίσει σύντομα τη Διαχειριστική Επάρκεια που απαιτείται απ' το ΕΣΠΑ για να μπορεί ένας φορέας να υλοποιεί έργα μόνος του, έχει ν' αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα.
Ενώ έχει στείλει για γνωμοδότηση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στο Δήμο, ο δήμαρχος με καθαρά εγωιστικό τρόπο, "σαν τα θυμωμένα παιδάκια που κάθονται στη γωνία που δεν τους παίζουν τ' άλλα", επειδή έχουν κλονιστεί οι σχέσεις του με τον πρόεδρο κ. Καντζιάρη, κρατάει το θέμα στο συρτάρι του. Έτσι για ινάτι.
Ακόμη κι αν πρόκεται να προτείνει διορθώσεις οφείλει να τον φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δυστυχώς, έτσι λειτουργεί ο σημερινός Δήμαρχος Ορεστιάδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λευτέρη...........
Κάνεις το ίδιο λάθος που κάνει και ο δήμαρχος.
Καλόπιστα,,,,, και ένα (,) ΚΟΜΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ αυτό το (,) ΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ........τέλος....του οποίου η σύνθεση είναι η εξής:::::::::
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
αν/δρος: στεφανατος κυριακος
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ:ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (εσυ):ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
---------------------------------
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΟ:::::::
ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ,,,ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ,,ΜΕ 70 ΔΕΥΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ,ΜΕ 6.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΜΕ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,,,,,,,,ΚΑΙ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ!!!!
----------------------------------
μΛΟΣ : ΤΟΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΕΛΟΣ : ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
----------------------------
ΝΟΜΟΣ 3463/2006 δηλ.Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ........
-Οι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού,οι οποίες συνιστώνται με ειδικές διατάξεις νόμου (όπως οι ΔΕΥΑ) που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία τους.δηλ.Ο ΝΟΜΟΣ 1069/80
---------------------------------
ΝΟΜΟΣ 1069/80 Αρθρο 7:Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχειρήσεως-Προσωπικόν
1.Δι'Οργανισμόν Εσωτερικής Υπηρεσίας,συντασσομένου δι'αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου,εγκρινομένης υπό του Υπουργού Εσωτερικών ΜΕΤΑ ΓΝΩΜΗΝ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ή ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, καθορίζεται η οργάνωσις η, σύνθεσις και η αρμοδιότης των υπηρεσιών,ο αριθμός των θέσεων του πάσης φύσεως προσωπικού αναλόγως τας ανάγκας....
---------------------------------
ΝΟΜΟΣ 1069/80 Αρθρο 5: Το διοικητικό Συμβούλιο διορίζει τον ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
---------------------------------
ΝΟΜΟΣ 1069/80 Αρθρο 6 : Ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης......
--------------------------------
Τώρα τι να πει κανείς για την ΑΓΝΟΙΑ του δημαρχου ορεστιαδας,όταν λέει ότι θέλει να κάνει δήθεν αλλαγές και τροποποιήσεις???σε ποιό Νόμο το βρήκε αυτό???ακόμη και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΟ θα "φτιάξει"???
ΚΥΡΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ!!!!!!!
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!!!!
ΛΑΘΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!
Η ΔΕΥΑΟ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 26 ΧΡΟΝΩΝ!!!!
ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΗΝ!!!!!!ΑΛΛΙΩΣ.....
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Ν.1069/80:Γενικός Διευθυντής της Επιχειρήσεως
1.Των Υπηρεσιών της επιχειρήσεως προϊσταται Γενικός Διευθυντής,όστις δέον να τυγχάνει πτυχιούχος ανωτάτης σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Τα λοιπά προσόντα,η διαδικασία προσλήψεως και αναπληρώσεώς του,αι αποδοχαί,τα καθήκοντα,τα δικαιώματα,ως και οι αρμοδιότητες εν γένει ορίζονται δια του κατά άρθρο 7 του παρόντος προβλεπομένου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
2.Ο Γενικός Διευθυντής της επιχειρήσεως μεριμνά δια:.........