Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Παραχώρηση του καμένου παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Ν. Ορεστιάδας από τον ΟΣΕ στο Δήμο...

Μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νέα πρακτική με την οποία προσεγγίζει ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, τα ζητήματα της επικαιρότητας.
Προφανώς έχει πάρει "νέες οδηγίες χρήσεως".
Έτσι και στο ζήτημα του καμένου παλιού σταθμού της Ν. Ορεστιάδας, αρκετά μετά τα γεγονότα τα οποία πρόλαβαν όλους, αναδεικνύοντας τις παραλείψεις και την πολιτική αδιαφορία όλων των διοικούντων, γίνεται μια ύστατη προσπάθεια να καταγραφούν τα τεκταινόμενα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται αποποίηση ευθυνών από τους τωρινούς και να καταγραφεί όλη η ευθύνη στους προηγούμενους.
Κλασική τακτική, που όμως δεν πιάνει πάντα!!!
Τουλάχιστον όχι σ' όλα τα ζητήματα. Αλλά ακόμη κι αυτό πολιτικά πρέπει να ξέρεις πως να το διαχειριστείς για να το αξιοποιήσεις. Αλλιώς είναι κούφιο.
Άσχετα με τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι, που φαντάζομαι ότι υπάρχουν, τα οποία αν θέλετε έχουν κριθεί πολιτικά απ' τις δημοτικές εκλογές, όταν διοικεί κάποιος κι έχει την ευθύνη μιας κατάστασης. Οφείλει να αντιμετωπίζει την κατάσταση κρίσης με υπευθυνότητα κι όχι με την μέθοδο του "δε φταίω εγώ, ...αλλά αυτός".
Πρέπει τ' αντανακλαστικά των διοικούντων να είναι άμεσα. Να μην ενεργούν πάντα κατόπιν εορτής.

Για τους σχολιασμούς μου, παραπέμπω τους αναγνώστες στο δελτίο τύπου του γραφείου δημάρχου που έχει αποσταλεί στα ΜΜΕ. Υπάρχει δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του δήμου: http://www.orestiada.gr/news/show.cfm?areaid=1&id=1214&obcatid=2

Για λόγους ενημέρωσης και μόνο πρέπει να γίνει γνωστό πως, όταν εγώ προσωπικά επιλέγω την τακτική της δημοσιοποίησης μιας πρότασης ή ενός ζητήματος, έχει γίνει ήδη η προετοιμασία υποστήριξής του και έχουν προετοιμαστεί ήδη τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: