Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αθήνα 8-12-08

Βρίσκομαι στην Αθήνα για ένα υπηρεσιακό σεμινάριο κατάρτισης για το πρόγραμμα "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" το οποίο θα κρατήσει μια εβδομάδα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας.
Αθήνα πρωί 9:00 στις 8/12/08. Σπασμένες βιτρίνες παντού. Όπου και να κοιτάξεις σε μεγάλη απόσταση, κτίρια κατεστραμένα. Τα περισσότερα είναι ολικά κατεστραμένα.
Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούν ταραγμένοι, επειδή δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θα συνεχιστούν τα επεισόδια ή όχι;
Άκουσα να το λένε μέσα στον ηλεκτρικό, ότι θα βγουν οι μαθητές στο δρόμο για διαδήλωση-διαμαρτυρία. Κυκλοφόρησαν χιλιάδες sms για να οργανωθούν οι μαθητές.
Νομίζω ότι η εξέγερση έχει πιο βαθιά μηνύματα τα οποία οφείλουμε να εξετάσουμε και ν' ανακαλύψουμε.
Δεν είναι όλοι αναρχικοί αυτοί που συμμετέχουν στις εξεγέρσεις.
Βέβαια, είναι θλιβερό να βλέπουμε περιουσίες ανθρώπων να καταστρέφονται. Είναι επίσης θλιβερό να βλέπουμε "σημαίες ελληνικές να καίγονται".
Καταλαβαίνω ότι είναι ένας τρόπος να για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα, αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω στην πρακτική.
Προς το παρόν, εγώ ανάβω ένα ηλεκτρονικό κεράκι για τον δεκαεξάχρονο Αλέξανδρο που έχασε τη ζωή του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ "ΜΠΑΤΣΟΥ"...ΟΜΩΣ ΤΗΝ "ΜΑΛΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΝΟΣ ή ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ή ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ..

Ανώνυμος είπε...

paidia ayt;a einai ta xalia mas alla den mporoyme na kanoyme k kati.eytixos poy zoyme na leme.krima vevaia na xanei o kosmos tis perioysies toy.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Ο κόσμος χρειαζόταν μια αφορμή και την έδωσε ένας ανεγκέφαλος μπάτσος όχι αστυνομικός. Η γενιά των 700, οι απολύσεις, οι απλήρωτοι συμβασιούχοι, το Βατοπέδι,οι μίζες...........και πολλά άλλα κρύβονται πίσω από την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Ένα κράτος σε πλήρη αποσύνθεση, σε αποδιοργάνωση που δεν μπορεί να αντιδράσει. Ενα ΑΙΣΧΟΣ!Που θα πάει αυτό? Ψυχραιμία συμπολίτες!

Ανώνυμος είπε...

Ellada - meseonas 8/12/2008, oi kseni xeronte, opou nane erxete kai h alosi tis kivernisis. Alla otan ta pragmata ginonte sklira kai diskola, tote oi skliroi kai oi apofasistikoi mporoun na vroun tropo na sosoun tin katastasi. Alla den ksero pioi mporoun na sosoun simera to vradi tin katastasi.

Σταματόπουλος Γιάννης είπε...

ο κύριος Λουράντος ,αν και ειναι ωραία αυτα που γράφει ,δεν ξέρει να γραφει στα ελληνικά ?τι μόδα και αυτή ΕΛΛΗΝΕΣ να γράφουν με ξένους Χαρακτήρες, ξέρουν πολλούς Γάλλους , Γερμανούς , Αγγλους κλπ να γραφουν με ελληνικούς χαρακτήρες
Γιάννης Σταματοπουλος