Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Με συγκίνησε το ενδιαφέρον του δημάρχου Ορεστιάδας...

Άρχισε επιτέλους να συγκινείται ο δήμαρχος Ορεστιάδας στα αιτήματα των πολιτών!!!
Μετά από 2 χρόνια απόλυτης απραξίας, μην έχοντας πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρωτοβουλία για κάποιο απ’ τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ορεστιάδας, αποφάσισε να ενεργοποιήσει συνεργάτες για να γραφεί μια επιστολή διαμαρτυρίας τουλάχιστον, για το ζήτημα των κόμβων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Να μας δείξει ότι παίρνει πρωτοβουλίες και διεκδικεί.
Καλά κάνει και στέλνει την επιστολή, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα:
1. Όταν ξεσηκώθηκαν οι δημότες κι έγινε η πρώτη συγκέντρωση ο δήμαρχος ήρθε με την παρέα του για να χλευάσει την ιστορία και να την υποβαθμίσει. Ήταν από την αρχή ενάντια στην ιστορία αυτή. Απλά δεν το κατάφερε.
2. Στη συνέχεια αφού είδε ότι υπάρχει αποδοχή από τους δημότες της πόλης, απ’ τη Νομαρχία και άλλους για να επιλυθεί το ζήτημα, δήλωσε συμπαράσταση.
3. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε διευρυμένη σύνθεση αποφασίστηκαν κάποια πράγματα. ΔΕΝ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕ. Η απόφαση ήταν να πάει ολόκληρη αντιπροσωπεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ για συνάντηση με τον Υπουργό ή Υφυπουργό. Αγνόησε την απόφαση του Δ.Σ.
4. Αφού πήγε μόνος του στη συνάντηση, με υποτίθεται καλά αποτελέσματα για την επίλυση του θέματος, έρχεται τώρα μετά από δεκάδες παραινέσεις που του έχουν γίνει από τότε (από την επιτροπή αγώνα, δημοτικούς συμβούλους, πολίτες), να στείλει μια προειδοποιητική επιστολή για να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν κάνανε απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ τα υποσχόμενα. Τέτοιες «κούφιες υποσχέσεις» εξασφάλισε ο δήμαρχος.

Η ανάρτησή μου προκύπτει απ’ το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου και την έστειλε ο δήμαρχος σε όλα τα ΜΜΕ. Το παραθέτω αυτούσιο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ΚΑΙ ΥΠΕΧΩΔΕ

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ορεστιάδας και η τοπική κοινωνία, απαίτησαν με επιμονή και ομοψυχία από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για το θέμα του κάθετου οδικού άξονα και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία του στην Ορεστιάδα.
Μετά τη δυναμική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την επίσκεψη του Δημάρχου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δόθηκαν σαφείς εντολές στον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Παρά ταύτα, ουδεμία ουσιαστική ενέργεια έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μπορεί την πρακτική αυτή να την ακολούθησε επί σειρά ετών η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, αφού της το επέτρεπε η αδράνεια των προηγουμένων δημοτικών αρχών, σίγουρα όμως δεν πρόκειται να τη δεχθεί η νυν δημοτική αρχή.
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος κ. Μουζάς, απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στον κύριο Γούλα, κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κύριο Σουφλιά, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Μετά τη συνάντηση που είχαμε στις αρχές του καλοκαιριού με τον υπουργό κο. Σουφλιά ,για το θέμα της παράκαμψης της Ορεστιάδας ,αλλά και τις δεσμεύσεις σας για τα έξυπνα φανάρια ,την πεζογέφυρα Σαγήνης, καθώς και τους παράπλευρους δρόμους του περιμετρικού της πόλης, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι οι συνδημότες μου έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα στις προτεραιότητές σας, αφού καμία από τις προηγούμενες ενέργειες δεν έχει δρομολογηθεί και παρουσιαστεί από την πλευρά σας.
Σας δηλώνω ότι τα συμφέροντα του Δήμου δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο αδιαφορίας και κάτω από αυτό το πρίσμα , θα επανεξετάσουμε άμεσα τη στάση μας, καθώς και τις ενέργειές μας .
Η Εγνατία Οδός είναι ένα εθνικό έργο το οποίο πρέπει να κλείσει εγκαίρως, πληρώντας όμως και όλα τα συμφωνηθέντα στο ακέραιο».
Αναμένοντας την όποια απάντηση από πλευράς ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δηλώνει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα των δίκαιων διεκδικήσεων των Ορεστιαδιτών και σε σύντομο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπρόσωποι φορέων θα κληθούν να συναποφασίσουν την κλιμάκωση και τη μορφή των ενεργειών αντίδρασης.

Πηγή: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πρώην Δήμαρχος Τζότζολας ,είχε πει οτι είχε μηνυσει την Εγνατία Α,Ε
δεν προσδιορίτηκε ακόμη η δίκη ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ ,ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ,ΕΚΑΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ.
ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.,ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ,ΩΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Γρηγόρη είναι υποχρέωσή μου να φιλοξενώ θέσεις κι απόψεις που συμβάλλουν σ' έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Πιστεύω ότι το ζήτημα του κάθετου άξονα δεν έκλεισε και πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρείται στην επικαιρότητα ανά διαστήματα, άσχετα με το ποιά κυβέρνηση είναι στο προσκήνιο ή ποιοί υπουργοί, κτλ.

Σταματόπουλος Γιάννης είπε...

εχω να παρατηρήσω κάτι
κυριοι δημοτικοί σύμβουλοι
σας παρακαλώ να επισκευθείτε την παράκαμψη Θουρίου - Χειμωνίου - Ορεστιάδα , να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει , εκτιμώ πως δεν το έχετε επισκευθεί , έχει αλλάξει η μελέτη και κάνουν ότι θέλουν , πχ εχει καταργηθεί γέφυρα διάβαση , δεν υπάρχει παράπλευρος δρόμος σε όλο το μήκος ,ειμαστε ικανοποιημένοι απο τον κόμβο κλπ αυτά τα λάθη υπάρχει χρόνος και τρόπος να διορθωθούν ,
περνώ ολη τη μέρα στην περιοχή ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ και παρακολουθώ τι γινεται , και αναρωτιέμαι δεν τα βλέπεις κάποιος , επίσης μου προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των συγχωριανών μου , Χειμωνιωτών,αν και όλοι μουρμουρίζουν κατ ιδίαν
σημ εχω ενημερώσει προφορικά αρκετούς δημοτικούς συμβούλους ,
Γιάννης Σταματόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ.....

..ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ...
ΕΙΠΩΘΗΚΕ Η ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ
(πρακτικά και κασέτες πρέπει να τπάρχουν)...ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ,ΕΓΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ !!!!!!(ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΕΓΝΑΤΙΑ)!!!!
..Εδώ σταματήσαμε στη ΒΟΥΛΑ και στη ΓΛΥΦΑΔΑ!!!κλπ-κλπ.
ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ?????
ΕΓΩ ΞΕΡΩ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ.......
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..............