Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Τιμολογιακή Πολιτική νερού ύδρευσης, συνέχεια...

Η προηγούμενη ανάρτησή μου, προφανώς δεν γράφτηκε για να προκληθούν εντυπώσεις. Έχει και ουσία και ρεαλισμό.
Καταρχήν αυτό που έγραψα, είναι κριτική στην εφαρμογή κάποιων πολιτικών επιλογών και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτές από τους πολίτες.
Το σχόλιο του αγαπητού συναδέλφου (στο ΔΣ της ΔΕΥΑΟ), πιστεύω ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε ζητήματα διαφορετικά απ' αυτά που εγώ κατέγραψα. Παρόλα αυτά, εγώ σέβομαι την άποψή του και τον ευχαριστώ που είχε τη διάθεση να συμμετέχει σ' αυτή τη συζήτηση.
Εγώ στο ΔΣ της ΔΕΥΑΟ συμμετέχω ως εκπρόσωπος των Μηχανικών, στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από τους πολίτες του Δήμου. Επομένως μπορώ να κρίνω ΘΕΣΜΙΚΑ και με κάθε δικαίωμα, πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής, καθώς το θέμα της Τιμολογιακής Πολιτικής εγκρίνεται από το ΔΣ του Δήμου.
Στο διάστημα που συζητήθηκε το θέμα από το ΔΣ του Δήμου, εκφράστηκα και αντέδρασα στην πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής στην τιμολογιακή πολιτική, κρίνοντας την υπερβολική όσον αφορά στο ύψος των αυξήσεων. Αυτό καταγράφηκε και στο blog, αν ανατρέξει κάποιος σε παλαιότερη ανάρτησή μου.
Κατέγραψα το θέμα ξανά τώρα, επειδή είχα αρκετές οχλήσεις από πολίτες του Δήμου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν καθώς έβλεπαν έμπρακτα τα αποτελέσματα της τιμολογιακής πολιτικής, με αφορμή την είσοδο του καλοκαιριού. Αυτά δε, θα είναι χειρότερα το επόμενο τρίμηνο.
Ήταν μάλιστα κάποιοι πολίτες τόσο εξοργισμένοι που αποφάσισαν να συζητήσουν και με άλλους το θέμα, για να κάνουν ομαδική προσφυγή κατά της απόφασης του Δ.Σ του Δήμου για την έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής, με σκοπό να την ακυτώσουν.
Οφείλω να διευκρινήσω μερικά πράγματα για να ενισχύσω αυτά που αναφέρω στην ανάρτησή μου.
1) Τα υδρόμετρα των κοινοχρήστων, αφορούν σε πολυκατοικίες οι περισσότερες από τις οποίες έχουν και υπαίθριους χώρους με κήπους, επομένως τα 2 τρίμηνα του χρόνου, μεγάλες καταναλώσεις νερού. Επίσης αφορά σε μονοκατοικίες οι οποίες έχουν 2η παροχή, αποκλειστικά για τις αυλές τους. Είναι λοιπόν εξαιρετικά άδικο να πληρώνουν όλοι αυτοί το κυβικό 2,10 ευρώ.
2) Το βιοτεχνικό νερό είναι το επαγγελματικό και η αύξησή του δείχνει την πολιτική επιλογή που κάνει η Δημοτική Αρχή. Ποιός μας είπε ότι ο επαγγελματίας πρέπει σώνει και καλά να πληρώνει πολύ περισσότερο από τον ιδιώτη?
3) Για τα Δ.Δ., αν η αύξηση της κατανάλωσης ανά κυβικό από 0,28 μέχρι το 0,40 ευρώ είναι μικρή, τότε ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ.
4) Η μείωση του κόστους λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού ήταν πολύ θετική ενέργεια. Όλες οι πολιτικές επιλογές κρίνονται από τους πολίτες. Και οι θετικές και οι αρνητικές.
Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των δαπανών προς όφελος των καταναλωτών. Γι' αυτό είμαι βέβαιος και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και τη διοίκηση της επιχείρησης σήμερα, το φίλο Σάκη Καντζιάρη, άσχετα αν διαφωνούμε σε διάφορες επιλογές, αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας )Δ.Ε.Υ.Α.Ο.)
τα τελευταία χρόνια υλοποίησε ένα σπουδαίο έργο στον τομέα των υποδομών για τον Δήμο μας.
Τα αποτελέσματα μιας πολυετούς,επίπονης και συνεχούς προσπάθειας έχουν ήδη γίνει αισθητά στους συμπολίτες μας.Μεγάλα έργα τομείς ύδρευσης(ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ),της αποχέτευσης(ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ),της διαχείρησης στερεών και υγρών αποβλήτων( με πλήρη συντήρηση και λειτουργία του
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ απο έμπειρο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΟ ),υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται.
Αυτά τα σημαντικά έργα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος,στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της πόλης.Η ΔΕΥΑΟ στόχευε ψηλά και πέτυχε.Αξιζουν συγχαρητήρια στις εκάστοτε Διοικήσεις- με τα όποια λάθη και παραλείψεις-και στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΟ,που εργάστηκαν σκληρά για να φέρουν σε πέρας το τεράστιο αυτό έργο.
Στόχος της ΔΕΥΑΟ είναι η καλύτερη δυνατή παροχή των προσφερομένων υπηρεσιών στους δημότες-καταναλωτές.Ενας συνεχής αγώνας δρόμου που βρίσκει σύμμαχο και συμπαραστάτες τους ίδιους τους Δημότες που απολαμβάνουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες της πόλης,των Δημοτικών Διαμερισμάτων και τις απαιτήσεις των δημοτών,συνεχίζει να προγραμματίζει,να σχεδιάζει,να διεκδικεί και να υλοποιεί.
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΕΥΤΕΡΗ
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ,ΜΙΛΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κ.ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ,κ.ΠΑΛΑΒΟΥΖΗ,κ.ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΚΑΝΤΖΙΑΡΗ,ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ ΕΓΙΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ,ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!!!!!
ΜΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ 5Μ3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ 10-15 ΚΑΙ 20 ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΑ 2-3 € ΚΑΤΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΓΚΑΖΟΝ Η ΚΗΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ "ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ" ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ "ΑΡΚΕΤΩΝ" ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ!!ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ Η ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ.ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΜΕ 2-3 ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ,,,ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΗΠΟΥ,ΜΠΑΞΕ Η ΓΚΑΖΟΝ ,ΔΕΝ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ,,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ
Χ Ω Ρ Ι Σ Α Π Ο Χ Ε Τ Ε Υ Σ Η !!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ.

ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,,ΣΥΜΦΩΝΩ.ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ "ΠΙΣΩ"????
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:
ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:
ΕΤΟΣ 2001 ΕΝΑ (1) ΜΗΝΑ 11.800.000 ΔΡΧ Χ (ΕΠΙ) 19% ΦΠΑ + (ΣΥΝ ) ΔΕΗ =
48.400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ
ΕΤΟΣ 2002 ΣΥΝΟΛΟ: 486.198,11 €
ΕΤΟΣ 2003 ΣΥΝΟΛΟ: 393.648,00 €
ΕΤΟΣ 2004 ΣΥΝΟΛΟ: 223.486,60 €
ΕΤΟΣ 2005 ΣΥΝΟΛΟ: 232.985,34 €
ΕΤΟΣ 2006 ΣΥΝΟΛΟ 233.836,19 €
ΕΤΟΣ 2007 ΣΥΝΟΛΟ 263.533,70 €
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!!!!!!!Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ..........
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ,,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΕΥΑΟ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Φίλε Παρασκευά.
Καταρχήν, δεν επικροτώ την άποψη που εκφράστηκε από κάποιους, να γίνουν προσφυγές για να βγει παράνομη η έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής. Την κατέγραψα ως γεγονός που μου αναφέρθηκε από αγανάκτιση. Συμφωνώ στην αγανάκτιση γι' αυτό και ανέδειξα το θέμα του νερού των κοινοχρήστων, επειδή διαπίστωσα ότι υπάρχει πρόβλημα και θεωρώ ότι πρέπει κάποια σημεία να επανεξεταστούν ώστε να μην φτάσουμε σ' αυτό το σημείο (το δικαστικό). Άρα προσπαθώ να βοηθήσω να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Ανέδειξα μ' αυτό τον τρόπο το θέμα (μέσω του blog), διότι θα προκαλούσε περισσότερο και είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να συζητηθεί, απ' ότι απλά να αναφερόταν σε ένα ΔΣ.
Πρέπει επίσης να πω, ότι είμαι άνθρωπος του μέλλοντος. Δεν στέκομαι στο παρελθόν. Το βλέπω, το μελετώ, διαπιστώνω λάθη και παραλείψεις ώστε εγώ να συμβάλλω να μην επαναλειφθούν, όμως δε μένω σ' αυτό.
Στην πολιτική αυτά κρίνονται δημοκρατικά.
Θέλω όμως επίσης να σου υπενθυμίσω ότι οι δήμαρχοι-πρόεδροι της ΔΕΥΑΟ πέρα από στραβά, που αναφέρεται ότι έκαναν, όσον αφορά στην τιμολόγηση, έργα, κτλ έκαναν κι άλλα λάθη. Πχ δίνοντας παροχές, οι οποίες δεν έπρεπε να δωθούν. Αυτό όμως επιμελώς δεν αναφέρεται καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΧΑΜΑΛΙΔΗ ΛΕΤΕ,οτι ειμαι ανθρωπος
του μελλοντος, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ειστε λασπολογος του μελλοντος.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
n.m.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ
--------------------------
ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΟΣΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!!!)ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΣΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ"!!ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΑΦΑΓΩΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ....ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ!!!!---------------------------------
ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ,ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ,ΤΗΣ ΔΕΑΥΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ!!

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΔΙΚΗ ΦΡΑΣΗ " ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ "???
ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ,ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ??ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!! ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ!!!
ΣΕ ΩΡΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ!!
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ Π.Π.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ n.m.
ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΕΔΩΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ-ΑΠΕΙΛΗ,για το ΜΕΛΛΟΝ.ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΡΙΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ)
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ"κλπ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ.ΧΑΜΑΛΙΔΗ ,ΛΑΘΟΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ Η ΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ!!!

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Θα αναφερθώ, για τελευταία φορά, διότι δεν αξίζει τον κόπο παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο για το ζήτημα της άγνοιάς μου από δημοκρατικές διαδικασίες.
Το ότι σου δίνω το δικαίωμα και δημοσιεύονται όλα σου τα σχόλια, επώνυμα ή ανώνυμα, τα περισσότερα χλευαστικά και προκλητικά, είναι μέγιστη δημοκρατικότητα. Αν το αμφισβητείς είναι δικαίωμά σου.
Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για να έχουμε όλοι το δικαίωμα να λέμε την άποψή μας ελεύθερα.
Τέλος, νομίζω ότι αυτά που γράφεις στο τέλος είναι δικές σου εικασίες και παρερμηνίες. Εγώ δεν αναφέρθηκα σ' αυτά που εσύ αναφέρεσαι και τα οποία δεν τα γνωρίζω κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

.....Κι άντε να βρείς το δρόμο...

Εχεις πολλά τα πρόσωπα
Κι αλλάζεις κάθε μέρα,
Την μιά κοιτάζεις
Προς Δυσμάς
Την άλλη παρά πέρα
Και τα μυαλά σου πήρανε
Και ξενικό Αέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ Ο "ΠΡΟΣΦΕΡΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.
ΤΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ Η ΟΧΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ,ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ, ΟΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ" ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΕΓΩ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ BLOG ΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ.
Π.Π.