Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

22 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο



Είναι σημαντικό ότι έγινε μια καλή προσπάθεια για προβολή της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη μας, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Η Ν. Ορεστιάδα είναι μια πόλη που δίνει τη δυνατότητα να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο, γενικά να αποφύγουμε το αυτοκίνητο. Το λέω αυτό λόγω του ανάγλυφου που διαθέτει. Που δυστυχώς όμως, πέρα απ' αυτό, που είναι λόγω φύσης της περιοχής, δεν δημιούργησε τίποτα άλλο για να διευκολύνει τη χρήση του περπατήματος (με καλά κι ελεύθερα πεζοδρόμια) και του ποδηλάτου ιδιαίτερα (ποδηλατόδρομους).
Καλή η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαρχείο, με τον ποδηλατικό σύλλογο "ΡΗΣΟ" και με τη μικρή συμβολή του Δήμου και του Δικτύου Νομαρχιών, αλλά πρέπει να υπάρχει στρατηγική σ' αυτό το θέμα. Στρατηγικός σχεδιασμός που να φτάνει στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και περιπατητικών διαδρόμων, ευαισθησία των πολιτών, κτλ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν βαζετε ωσ θεμα με ποιον τροπο δοθηκε χωροσ στον διονυσο στο σποροκεντρο που ειναι για αλλη χρηση και οχι για συλλογουσ.
πιστευω οτι ολοι στον διονυσο ,για να το παρουν επανω τουσ, κολλονετε.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με το σχολιο για τον διονυσο... ποιος τολμαει να φερει αντιρρηση σε κατι που αφορα τον Διονυσο?μην θυμηθουμε τα 10 χιλ ευρω ως χρηματοδοτηση απο τον δημο ορεστιαδας ( συν 16 χιλ ευρω απο νομαρχια κ υπερνομαρχια ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ... ΜΕΣΩ ΔΕΠΑΟ!!! αν ειναι δυνατον .. λες κ πριν απο αυτους δεν υπηρχε πολιτισμος ..ολα καλα οσα κανουν τα παιδια του Διονυσου αλλα να υπαρχει κ ενα οριο! κατι που δεν το εχει βαλει κανενας πρωην - νυν υποψηφιος κτλ ...

Ανώνυμος είπε...

εχεισ κλλησει με τον διονυσο.κατα αρχη ειναι προσωρινα.αλλου φτιαχνουν οι ανθρωποι δικο τουσ μεγαρο θεατρου

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΑΤΕ,ΤΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ,ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΒΟΛΤΑ,ΤΑ ΚΟΝΕ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ, 3-4 ΛΟΓΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ TV ΒΓΑΛΑΤΕ,ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΤΕ ,ΚΑΛΑ ΗΠΙΑΤΕ,,ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ Σ'ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ,,SORRY,Σ'ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!!ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 3-4 "ΧΑΖΟΥΣ" ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ??????
ΑΝΤΕ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ "ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ"...............

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΡΜΗ ΠΕΡΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ μεσίτη ΠΑΤΕΡΑ ΕΦΡΑΙΜ .ΟΛΟΙ ΣΑΣ---ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Δ.Ο.---ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΤΕ!!!ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ,ΤΟΣΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΥΓΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ "ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ.Η ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΓΝΩΣΗ...