Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Κυκλοφοριακή μελέτη...

Άμεση προτεραιότητα του Δήμου Ορεστιάδας, πρέπει να είναι η συνολική κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Ορεστιάδας.
Θα αποτελέσει το μπούσουλα για την συνολική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, ίδρυση νέων χώρων στάθμευσης και που, τον σωστό σχεδιασμό της Αστικής Συγκοινωνίας.
Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η χρηματοδότηση μιας μελέτης από σοβαρή ομάδα μελετητών. Ας γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για εξασφάλιση χρηματοδότησης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟΣΟ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ?ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΙΚΑ?ΠΕΡΠΑΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΥΡΙΟΙ ?ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΝΕΩΝ ΛΕΟΦΟΡΕΙΩΝ?ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ!!Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΠΟΛΗΣ!!ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Θ'ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!ΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ?? ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 600ΜΕΤΡΑ?ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ!!ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ!!ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΥ !!ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΗ,ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΜΑΡΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟΥ.ΘΕΛΑΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ,ΜΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!
ΘΕΛΑΜΕ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ,ΜΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΤΡΓΙΑΣ ?ΒΡΩΜΟΥΣΕ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΕΓΙΝΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ!!
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ???
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ.ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ,ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ??

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ !!
ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

μ'αρεσε αυτο με την ποδηλατουπολη!
βαλτε ποδηλατα στη πολη.
ο ποδηλατης

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας και απο έναν "ΕΡΩΤΙΚΌ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ" που όμως στην ψυχή του και στην καρδιά του είναι και θα μείνει για πάντα η Ορεστιάδα και η περιοχή της. Αν και ασχολούμαι με την πολιτική θα συμφωνήσω με όλα τα πιο πάνω σχόλια: Φίλοι της Τ.Α. ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.
Πριν απο λίγα χρόνια μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το "κοκκάλωμα" των αυτοκινήτων στις διαβάσεις των πεζών. αυτό μόνο σε ευρωπαικές χώρες το είχα δει. Σήμερα επειδή έρχομαι συχνά στην Ορεστιάδα επικρατεί ένα κυκλοφοριακό αλλαλούμ!!!! ποιός φταίει; Φυσικά όχι ο πολίτης που περπατά, αυτός που χρησιμοποιεί ποδήλατο και ο παπούς με τη γιαγιά στις γειτονιές!!! Πρώτα φταίει ο Δήμος και η αστυνομία!!
Αφήστε τα περι αστικής συγκοινωνίας και περιορίστε τα αυτοκίνητα. φτιάξτε πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, να βγει ο κόσμος έξω να μαζευτεί να πει μασάλια να γνωρίσει το γειτονά του να τραγουδήσει να γλεντήσει!!! Αλλιώς θα μας φάει η μοναξιά της μεγαλούπολης!! Να σας προτείνω ένα έργο; Ορίστε κάποιους δρόμους συνολικής διαδρομής 10-15 χιλιόμετρα, αποκλείστε τα αυτοκίντητα, βάλτε δένδρα κάθε 10 μέτρα, φτιάξτε παράλληλα ποδηλατόδρομο, βάλτε ανα 500 μέτρα μία βρύση και χώρους για να κάθονται οι περιπατητές, και τότε θα σας ευλογούν όλοι: οι εκατοντάδες καρδιοπαθείς νεφροπαθείς και υπέρβαροι που έχουν ανάγκη το περπάτημα, οι μητέρες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ!
Σας το ξαναγραφω ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Χρήστο σ' ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου. Έχεις δίκιο σ'αυτά που γράφεις. Χαιρόμαστε που έστω κι αν είσαι "ερωτικός μετανάστης", αγαπάς την περιοχή κι ενδιαφέρεσαι για την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Οι παρεμβάσεις σου είναι πολίτιμες.
Καλή επιτυχία στη συγγραφή του έργου σου για τους γκαγκαβούζηδες. Το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ !!
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ
ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ,ΠΑΡΚΑ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ,
κ.λ.π.ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΣΗ ''ΛΑΚΟΥΒΑ''???ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ''ΛΑΚΟΒΟΥΠΟΛΗ''???
ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ,ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ,
ΤΑ ΠΑΡΚΑ,ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΖΗΣΕΙΣ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε συμμαθητή!! ποιος εισαι; πρωτα απ' ολα ολα ξεκινουν σωστα απο καλες μελετες με την συγκαταθεση και σωστη ενημερωση των πολιτων. δευτερον απαιτειται ενεργος συμμετοχη και διεκδικηση των δικαιωματων τους απο ολους. ποτε μην ελπιζουμε οτι η οποιαδηποτε διοικουσα αρχη θα θελει το καλο ολων. η ψηφοθηρια τους αναγκαζει να υποκυπτουν σε συμφεροντα διχως να λεμε οτι τα αρπαζουν κιολας ε!!!
Παντως η πολη μας μπορει να γινει μια απο τις πιο ανθρωπινες στην Ελλαδα!! χρειαζεται συμμετοχη, και διεκδικηση.
με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΑΣΟ (ΔΩΣΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ).ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΙ ΑΥΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ??ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ-ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ!!Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,,ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ,,ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ? Ο ΚΑΝΕΙΣ!ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ,,,ΣΩΣΤΕΣ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΔΕΣ,ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!!!
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και υπογραφω Οταν δεν συμμετεχει η τοπικη κοινωνια με τους επιστημονες της και τους πολιτες αυτα τα εκτρωματα θα γινονται!!! Χρειαζεται σοβαροτητα, υπεςθυνοτητα και αλλυλεγγυη!!!
Τελικα ποιος εισαι μπορει να σε ξερω πως θα δωσω χαιρετισματα στον αδελφο μου; νομιζω οτι γραφω για ολα τα χωρια του Εβρου απο που εισαι;

Ανώνυμος είπε...

Χίλιες φορές ένα "ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" παρά "ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"