Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Προκατασκευασμένα παν-άλαφρου τύπου νηπιαγωγεία

Επειδή η Ν. Ορεστιάδα δεν είναι ούτε σεισμόπληκτη, ούτε πυρόπληκτη, ούτε πλημμυροπαθής περιοχή, πιστεύω ότι δεν έπρεπε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας να αποδεχτεί την παραλαβή αυτού του τύπου των νηπιαγωγείων, για να καλυφθούν "προσωρινά", καθώς οι συγκεκριμένες κατασκευές έχουν ιδιαίτερα περιορισμένο όριο χρήσης 3-5 χρόνια, οι στεγαστικές ανάγκες των νηπιαγωγείων 6ου, 7ου, 8ου.
Αφού όμως δεν το έκανε αυτό, τουλάχιστον θα έπρεπε να δεσμευτεί, ότι θα γίνουν όλες οι παρεμβατικές κινήσεις που απαιτούνται και θα καθοριστούν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε αυτά να γίνουν όσο το δυνατόν πιο προσιτά προς τα νήπια που θα φιλοξενήσουν.
Αντί αυτού, παρά τις αλεπάλληλες οχλήσεις που δέχτηκε, ισχυριζόταν ότι τον καλύπτει το γεγονός ότι οι κατασκευές αυτές πληρούν τις προδιαγραφές του ΟΣΚ.
Πιστεύω ότι πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα κάποια πρακτικά ζητήματα λειτουργίας των χώρων όπως:
- εσωτερική επικοινωνία των αιθουσών με τις τουαλέτες,
- θέρμανση με καλοριφέρ κι όχι με τοπικές κλιματιστικές μονάδες,
- χώρος κουζίνας για τα νηπιαγωγεία που θα είναι ολοήμερα.
Καταγγέλω έντονα το γεγονός αυτό και προσκαλώ τους γονείς των μαθητών να αντιδράσουν και να μη δεχτούν τη μεταφορά των μαθητών σ' αυτούς τους χώρους, εως ότου μετατραπούν τουλάχιστον σε αξιοπρεπείς χώρους "εκπαίδευσης".
Επίσης, να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι θα κάνει άμεσα ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστούν από τον ΟΣΚ πιστώσεις για μόνιμες εγκαταστάσεις νηπιαγωγείων.
Δεν είναι δυνατόν η Ν. Ορεστιάδα το 2008 να δέχεται ως εγκαταστάσεις εκπαίδευσης τέτοιους χώρους!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ Ο.Σ.Κ. ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ,ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ??ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ"...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ...
..ΔΗΛΑΔΗ "ΑΝ" ,ΛΕΩ "ΑΝ" ..ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΤΑΝ "ΑΝΤΙΣΚΟΙΝΑ" ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ?
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ "ΤΣΑΤΙΖΟΜΑΙ" ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δ.Ε.Π.Α.Ο.
δημοτικη επιχειρηση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ....ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ 150.000 € (ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ...

ΔΥΟ(2) ΝΟΒΟΠΑΝ,,ΠΕΝΤΕ ΚΑΡΦΙΑ (5) ΚΑΙ (1) ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ...ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ..ΠΟΥ ΤΟΣΟ "ΚΛΑΜΑ" ΠΕΦΤΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι οτι και ο Δήμαρχος είναι.. Δάσκαλος.. Hellooo!!
Θα έβαζε το βλαστάρι του εκεί μέσα??

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είσαι εκπαιδευτικός,
δήμαρχος δεν γίνεσαι...
Η ιστορία έχει γραφτεί