Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

"Το Κοινωνικό κράτος σήμερα", συνέχεια...

Επειδή το θέμα της εκδήλωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, συνεχώς επίκαιρο κι οι εισηγητές έχουν πολύ καλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και μεγάλη διάθεση να προβληματιστούμε και να κουβεντιάσουμε πάνω σ' αυτό το ζήτημα, όσοι φίλοι θέλουν να καταθέσουν ερωτήσεις ή προβληματισμούς, μπορούν να το κάνουν στα σχόλια, ώστε να έχουν δυνατότητα οι εισηγητές να προετοιμάσουν ένα πλαίσιο συζήτησης ή και απάντησης κάποιων απ' αυτά.
Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα απευθύνονται στη διοίκηση, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

6 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

Καλημέρα Λευτέρη,

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου. Ελπίζω οι φίλοι του ιστολογίου σου να ανταποκριθούν θετικά.

Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η επιδοματική πολιτική στοιχείο που δηλώνει ότι ένα κράτος είναι κοινωνικό?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει οι τοπικές κοινωνίες, εννοώ δήμους ή νομαρχίες να υποστηρίξουν προγράμματα αυτοχρηματοδοτούμενα από πόρους τους, για να ενισχύσουν την εργασία στα ΑΜΕΑ? Έστω και με ημιαπασχόληση όπως έγραψε κι κ. Χαμαλίδης σε μια παλαιότερή του ανάρτηση?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο θέμα: "Επιδοματική Πολιτική "
Λίγο,πολύ ξέρουμε πως θα θέλαμε ένα Κράτος Κοινωνικό (Καλό σύστημα υγείας,παιδείας,συγκοινωνίας,αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα,βιώσιμούς μισθούς,βιώσιμες συντάξεις,υγιή αγορά και ανταγωνισμό,κλπ,κλπ).
Το ότι το Κράτος δίνει σε διάφορες κοινωνικές ομάδες (Βουλευτές,υπάλληλοι,αγρότες,συνταξιούχοι,ΑΜΕΑ,πολύτεκνοι,τρίτεκνοι,κλπ,κλπ)διάφορα επιδόματα (δεν υπάρχει χώρος να γραφούν και τελευταία το επίδομα θέρμανσης),δηλώνει οτι είναι ενα Κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ, και όποιος "μπορεί τρώει " εις βάρος των άλλων ,στην ουσία εις βάρος του ίδιου του εαυτού του.

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε μάθει όλοι μας ότι μας φταίει να τα "΄ρίχνουμε" στο ανώνυμο κράτος ενώ αυτός ή αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα ειναι συγκεκριμένοι!!Ενα ευνομούμενο Κράτος για να λειτουργήσει θα πρέπει να δημοκρατικούς και υγιείς θεσμούς.Ομως και οι θεσμοί εκπροσωπούνται απο ανθρώπους.Απο τους σωστούς ανθρώπους θα κριθεί και η λειτουργία του κράτους σε διαφόρους τομείς όπως και ο Κοινωνικός του ρόλος.Ενας δημοκρατικος θεσμός για να λειτουργήσει το Κράτος είναι και οι Εκλογές που κρίνουν αυτούς που θα "κυβερνήσουν" και τους άλλους που τους "στέλνει σπίτι".Ενώ το "ποτάμι δεν γυρίζει",όπως έλεγε ένας πολιτικός,,,μερικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν.Ενώ ο λαός τους απέρριψε μιά και δυό φορές και τους "είπε να πάνε σπίτι " αυτοί εκεί.Μα τόσο πάθος για προσφορά ,δεν υπάρχουν άλλοι και νέοι και άφθαρτοι????Οταν άνθρωποι έχουν ως στόχο την εξουσία
την οποία μάλιστα έχουν ασκήσει στο "χθές" και εχουν κριθεί που θα τους "μείνει καιρός" να ασχοληθούν και με κοινωνικά ζητήματα?Βλέπω επίσης ότι ενας νέος Θεσμός που είναι στα σκαριά,ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο 2 ,με την προοπτική ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματα,,,βολιδοσκοπείται απο ανθρώπους του "ΧΘΕΣ" .Έ λοιπόν μετά να μη λέμε ότι μας φταίει το Κράτος ούτε ο κακός μας ο φλάρος..Αλλά ο εαυτός μας.Μέχρι στις αρθρογραφίες βλέπω τους νέους να κάνουν "πίσω" και να αρθρογραφούν άνθρωποι του "ΧΘΕΣ"!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΥΤΕΡΗ (2η) ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΘΟΡΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!!!
---------------------------
ΔΕΥΤΕΡΗ (2η) ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΛΕΥΤΕΡΗ"!!!!!
--------------------------
ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ "ΧΘΕΣ"!!!!!!!
------------------------
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΤV "ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ"