Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες στους δρόμους από Έβρο μέχρι Κρήτη

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκίνησαν σ' όλη την Ελλάδα, από Έβρο μέχρι Κρήτη, αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο. Το πλέον κομβικό σημείο, με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πολίτες, είναι τα Τέμπη.
Η Ελλάδα έχει κοπεί στα δύο, όμως κι η υπομονή των αγροτών που είχε "κοπεί" σε εκατοντάδες κομμάτια για να "ταίσει" την αγωνία και τα βάσανά τους, έχει εξαντληθεί.
Είναι σίγουρα η πιο κρίσιμη περίοδος που περνάει ο πλέον παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 30 χρόνια.
Οι άνθρωποι πια δεν έχουν περιθώρια να κάνουν ούτε υπομονή.
Τα μέτρα, που πρέπει να πάρει η κεντρική εξουσία, απαιτείται να είναι άμεσα και να προσφέρουν τουλάχιστον μια μυρωδιά αισιοδοξίας για το μέλλον.
Οι αγρότες και εργατικοί είναι και φιλότιμοι. Απογοητευμένοι είναι όμως από την κατάσταση που επικρατεί.
Η συμπαράσταση στον αγώνα τους και η ανοχή στην όποια μικροταλαιπωρία υφίσταται ο καθένας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΙ'ΑΥΤΟ ??ΕΧΕΙΣ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!
ΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ,,ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

...ΑΦΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ...ΤΡΑΚΤΕΡ! Η Ν.Δ.. ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΗΔΗ ΚΙ ΑΥΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

εχω μερικες απορίες
στην κινητοποίση των αγροτών όσο κι αν έδωσα προσοχή , δεν είδα πουθενά τον Βουλευτή ΤΡΙΚΆΛΩΝ της Νεας Δημοκρατίας να καμαρώνω επάνω στα τρακτέρ , να καθοδηγεί και να συμβουεύει τους γεωργούς να συνεχίσουν τους αγώνες τους πιο δυναμικά και να μη σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν ...
επίσης ακούω τον κόσμο να διαμαρτυρεται ο πρωθυπουργός ,οτι έχει κλειστεί στο γραφείο του και απολαλαμβανει τα αγαθα της εξουσίας , πόσο άδικοι ειναι , δεν θυμούνται ίσως οτι προεκλογικά , φεβρουάριος 2004, έλεγε οτι θα μεταφέρει το γραφείο του στις Βρυξέλες για βρισκεται δίπλα στα κέντρα λήψης αποφάσεων , και να υπερασπιζεται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ,
άρα ειναι αχάριστοι οι γεωργοί και ξεχνουν πολυ έυκολα ...
έτσι για να μην ξεχνάμε.
καλά λένε όλα εδω πληρώνονται.