Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο 11-1-08

Αναγνωρίζω ότι οφείλω να δώσω εξηγήσεις σε όλους για όλα, όμως ξεκαθαρίζω πως δε θα καταθέσω σε κανέναν απολογητικό υπόμνημα.
Βρίσκομαι εδώ, στο χώρο που οι συμπολίτες μου αποφάσισαν να βρίσκομαι και δεν απέχω από τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι έλαβα μια απόφαση και όπως ανακοίνωσα, η απόφαση αυτή υπήρξε οριστική και αμετάκλητη.
Πρώτα απ’ όλα όμως, τι σηματοδοτεί γενικά για μένα η λήψη μιας πολιτικής απόφασης; Ποια είναι τα κριτήρια που θέτω υπόψη;
Απαντώ άμεσα.
Έχει να κάνει με την ανάγνωση μηνυμάτων, αναγκών και απαιτήσεων του απλού ανιδιοτελούς κόσμου και με την ταυτόχρονη ειλικρινή προσωπική μου πεποίθηση, πίστη και συνείδηση ότι πράττω το σωστό, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.
Έτσι αποφασίζω κι έτσι έπραξα και αυτή τη φορά.
Όμως, οι πολίτες του Δήμου μας, θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα.
Με ρωτούν: «γιατί απείχες την προηγούμενη φορά;», «τι εννοείς δε γίνομαι δεκανίκι κανενός;», «τι σε έκανε να λάβεις αυτή την απόφαση;», «τι σημαίνει για σένα ο όρος παραταξιακή συνείδηση και πειθαρχία;».
Ίσως υπάρχουν και άλλες απορίες. Όμως συμμετέχω στο διάλογο, δεν κρύβομαι. Και θα απαντήσω άμεσα στο θεσμικό όργανο, δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε πολίτη χωριστά.
Η αποχή μου την περασμένη Κυριακή, αποτελούσε μια πολιτική πράξη. Μια πράξη που περιείχε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Μήνυμα αντίθεσης και διαμαρτυρίας, απέναντι στην προκλητική αδιαφορία του σημερινού δημάρχου για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν αυτό το Δήμο. Μήνυμα αντίθεσης και διαμαρτυρίας, απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος απαξίωσε αυτά τα δύο χρόνια σύσσωμη την αντιπολίτευση και λειτούργησε δίχως να έχει ως πρώτιστη αρχή, ότι η διοίκηση ενός Δήμου αποτελεί μια συνολική δημοκρατική προσπάθεια.
Κύριε Δήμαρχε, απαξιώσατε σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και μέλη του συνδυασμού σας. Και όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Άπαντες γνωρίζουν τη δεινή θέση στην οποία περιήλθατε αυτό το διάστημα.
Θα ρωτήσει όμως κανείς: «Βρίσκεσαι σήμερα εδώ για να χαρίσεις πολιτική ανάσα στο σημερινό δήμαρχο, που αντιπολιτεύεσαι επί της ουσίας;» Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δεν άγομαι, δεν φέρομαι, δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Δε δίνω άλλοθι κι ούτε αποτελώ δεκανίκι του κ. Μουζά, στην προσπάθειά του να ηρωοποιηθεί στα μάτια του κόσμου, τον οποίο προσπαθεί να πείσει ότι αγωνίζεται, αλλά τα συμφέροντα δεν τον αφήνουν να πετύχει.
Έτσι λοιπόν, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Αναδιατάξτε τις όποιες δυνάμεις σας έχουν απομείνει. Αναλάβετε πρωτοβουλίες. Έχετε χρόνο μπροστά σας για να δουλέψετε. Δεν έχετε όμως χρόνο για δικαιολογίες. Γι’ αυτό και δεν απέχω. Βρίσκομαι εδώ και στέκομαι απέναντι σε έναν δήμαρχο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, ΑΠΕΧΕΙ.
Οφείλω όμως και μια απάντηση σ’ αυτούς που θεωρούν ότι λειτούργησα αθέμιτα απέναντι στην δημοτική ομάδα με την οποία εκλέχθηκα, πράττοντας αυτόνομα κι ανεξάρτητα.
Κατέθεσα με σαφήνεια την άποψή και πρόθεσή μου την τρέχουσα βδομάδα, στους συναδέλφους της ομάδας μου, ως νομίζω ότι όφειλα. Η παρουσία μου στο συνδυασμό με τιμά και με εκφράζει. Όμως «υπόλογος» αισθάνομαι ότι είμαι μόνο απέναντι στους δημότες και πρέπει να καταστεί σαφές, ότι πειθαρχημένος οφείλει να είναι ένας δημοτικός σύμβουλος, απέναντι στις αρχές και τις αξίες του. Θεσμικά ενημέρωσα για τις θέσεις μου. Θεωρώ ότι πειθάρχησα απέναντι στη συνείδηση και στον κώδικα της πολιτικής μου ηθικής.
Έτσι λοιπόν θα συνεχίσω να λειτουργώ και να εκτελώ τα καθήκοντά μου, ως δημοτικός σύμβουλος. Με πάθος και τόλμη.
Η πολιτική με εκφράζει ως ιδέα και ως ευκαιρία για πρόοδο και δημιουργία.
Δε με εκφράζει η παραπολιτική.
Γι’ αυτό και είμαι αποφασισμένος να δώσω δυναμικό παρόν στη διεκδίκηση του Δήμου στις εκλογές του 2010.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ. ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ; ΑΛΛΟ "ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ" ΑΛΛΟ "ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΝΕΝΑ.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ;
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ.
ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ; ΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ; ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΛΑΘΟΣ; ΚΡΙΜΑ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Η ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!!!!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΣ; ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΑ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ
ΑΣ'ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΥΘΕΡΗ

Makiaveli είπε...

"Σαν βγεις στον πηγαιμό
για την Ιθάκη,
να εύχεσαι να 'ναι
μακρύς ο δρόμος σου..."

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Παπαϊωάννου δεν διέγραψε τον Χαμαλίδη για το μεγάλο του ατόπημα?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Παπ είναι δημοκράτης και μη ξεχνάμε είναι καθηγητής και συγχωρεί τους μαθητές του.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ,ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ,ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΚΟΥΜΠΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ,ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ (ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ),ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,,ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ !!!!ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΧΗΓΟ ΣΟΥ..ΤΩΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ,ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

τελικα πλακα-πλακα μετα την μεταπολιτευση απο το 1975,αν εξαιρεσουμε τον "μακη" η δημαρχεια ειναι ενα μεγαλο εκπαιδευτηριο που καθε φορα ψαχνει για νεους,εκπαιδευτικους,,χωρις ασεπ αλλα με την ψηφο του λαου...

τσελικας ..καθηγητης
ευαγγελου..δασκαλος
μακης..εμπορος-αγροτης-εμπειρια
αναγωστους ..πηρε δακτυλιδι
παπαιωαννου...καθηγητης,γυμναστης
τζοτζολας..μαθηματικος
μουζας..δασκαλος.

πιο το ονομα της...μιας οικογενειας
..των δυο προεδρων με δυο διαφορετικους δημαρχους!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια βδομάδα τώρα διαβάζω τα σχόλια του θέματος σε διάφορα τοπικά bloggs και πραγματικά δεν καταλαβαίνω ΠΩΣ μπορούμε να έχουμε ΟΛΟΙ ακέραια άποψη όταν ακόμα υπάρχουν ΤΟΣΑ αναπάντητα ερωτήματα. Βγαίνουμε στα bloggs εκμεταλευόμενοι την ελευθερία του λόγου αλλά κυρίως την ανωνυμία μας και κάνουμε την κριτική μας χωρίς να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη που να μπορούμε να στηρίξουμε με επιχειρήματα και ΟΧΙ με υποθέσεις. Κρίνουμε ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ επειδή έτυχε να ξέρουμε, και αυτό από σπόντα, ότι αυτός είναι κουμπαρος ο άλλος παραταξιακός και ούτω καθεξής. ΞΥΠΝΑΤΕ γίδια γιατί μας διαβάζουν κι άλλοι, μη Ορεστιαδίτες, ΞΕΝΟΙ και μαζί σας γίνετε ρεζίλι όλη η πόλη.
Γιάννης ucl

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες φίλε μου Γιάννη πρέπει να το κάνουμε για να μη γινόμαστε ρεζίλι ή γιατί πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε την ευθύνη της άποψής μας ως υπεύθυνοι πολίτες αυτού του τόπου / Δήμου που πραγματικά νοιαζόμαστε γι' αυτόν και όχι για να διατηρούμε νοσηρές καταστάσεις επειδή μας αρέσει το κουτσομπολιό ;;;;

Ανώνυμος είπε...

λευτερη ειχες δικιο.....η εκλογη των τακτικων μελων παει πακετο μαζι με τα αναπληρωματικα..τζαμπα εκτεθηκες και δεχτηκες την εκλογη-συμμετοχη σου στην δημαρχιακη.
μα ειναι δυνατον να μην εχετε διαβασει και να μην γνωριζετε τι λεει ο κωδικας...μα ειναι δυνατον..
με αποψεις θα ψηφιζετε????οι αποψεις λεγονται,,μα οι νομοι κανουν κουμαντο..

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεν μπορουμε να πείσουμε οχι μονο αυτους που μας ψηφισαν,αλλα ΟΥΤΕ τον ΙΔΙΟ ΜΑΣ τον εαυτο τοτε το ΡΙΧΝΟΥΜΕ στους ΘΕΣΜΟΥΣ..
Οι θεσμοί δεν εχουν αναγκη τους ανθρώπους απεναντίας οι ανθρωποι εχουν αναγκη τους ΘΕΣΜΟΥΣ..
Αν δεν το γνωριζεις και η απουσία απο τις ψηφοφορίες αποτελει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Θα ηταν πολιτικα ποιο σωστό να δηλωνες οτι ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ καποιο συγκεριμενο προσωπο ΠΡΟΕΔΡΟ του Δ.Σ ειτε γιατί το θελω εγω ο ιδιος ΕΙΤΕ γιατι μου τον ΕΠΕΒΑΛΑΝ οι γνωστοι-αγνωστοι.
Αγαπητε μου με την κινησή σου αυτη ,η οποιδήποτε αστοχη πολιτικη σου φιλοδοξία να ΣΩΣΕΙΣ και εσυ την πολη της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και τους πολιτες τους,ειναι χαμενη απο χερι.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Ο Λευτέρης έκανε μία επιλογή. Πρέπει να κρίνεται γιαυτή την επιλογή του, σαν άνθρωπος αυτεξούσιος, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς μαζί του. Η λάσπη και οι κριτικές με βάση τα σενάρια που έχει ο καθένας στο μυαλό του είναι απαράδεκτα. Οι πολιτικές πράξεις των Δημόσιων προσώπων πρέπει να ελέγχονται , αν είναι χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο και στη βάση αυτή και μόνο πρέπει να αξιολογούνται. Ο Λευτέρης είχε το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του, ζυγίζοντας ο ίδιος με τα δικά του κριτήρια τα υπέρ και τα κατά.
Κρίνοντας πολιτικά και μόνο την κίνησή του θα διαφωνούσα για ένα και μόνο λόγο: Την ομάδα που ψήφισα να με εκπροσωπεί στο Δήμο τη θέλω να λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, αποφασιστικά. Αν οι τρεις είχαν σοβαρές διαφωνίες για τη στάση που θα κρατούσαν, μπορούσαν να πάνε το θέμα σε ένα διευρυμένο παραταξιακό Συμβούλιο και να παρθούν Συλλογικές αποφάσεις. Οι προσωπικές πολιτικές συνήθως οδηγούν σε ίντριγκες και διαπροσωπικές διαμάχες , που καθόλου δεν απασχολούν τους πολίτες , απεναντίας μάλιστα τους οδηγούν σε απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής.
Στην πολιτική υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες απόψεις σε διάφορα θέματα και συνεργάζονται μεταξύ τους για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Τότε φτιάχνουν ομάδες, Συλλόγους , παρατάξεις, κόμματα και λειτουργούν μέσα σ' αυτά και αποφασίζουν για τη δράση τους μέσα απο συζητήσεις, όπου αναπτύσσονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε δράσης και βρίσκεται η κοινή συνισταμένη, που την υποστηρίζουν πλέον όλοι. Όταν κάποιος θεωρεί , ότι η ομάδα που ανήκει δεν τον εκφράζει, τότε αποχωρεί απ' αυτήν και πάει σπίτι του ή παίρνει το ρίσκο να φτιάξει άλλη. Οι επιλογές του καθενός κρίνονται και τα κέρδη ή οι ζημίες λογαριάζονται στον καιρό τους. Δεν υπάρχουν σωστές ή λαθεμένες επιλογές. Υπάρχουν απλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ, που χαρακτηρίζονται εκ των υστέρων σωστές ή λαθεμένες , ανάλογα με τα αποτελέσματα , που έχουν.
Όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, αλλά περσσότερο και με θρησκευτική ευλάβεια αυτοί που τους υπηρετούν στα διάφορα αξιώματα. Όταν όμως η Δημοκρατία και οι θεσμοί που την υπηρετούν χρησιμοποιούνται για να ¨νομιμοποιηθούν" ενέργειες και πράξεις , που βρίσκονται σε εμφανή αντίθεση με το Δημόσιο αίσθημα και την κοινή περί δικαίου αντίληψη, τότε η αποχή απο τα όργανα , που ενεργοποιούν τους θεσμούς έχει την ένοια της προστασίας τους απο τους επίδοξους καταχραστές.
Το ζητούμενο λοιπόν σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η συμβατότητα των επιδιώξεων των θεσμικών οργάνων με τις προσμονές των πολιτών λαμβανομένων υπόψη και των διαφορετικών προσεγγίσεων που φυσικά υπάρχουν. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια κρίνονται και οι πολιτικές πράξεις των πολιτικών προσώπων, που δίνουν τη δυνατότητα σ' εμάς τους πολίτες να εμπιστευθούμε την ψήφο μας στον ένα ή στον άλλο εκτιμώντας την κρίση τους και την πολιτική πρακτική τους.
Η αλήθεια δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, μία και μοναδική. Ο καθένας μας βλέπει τα γεγονότα απο τη δική του οπτική γωνία ανάλογα με τα βιώματά του, την πολιτική και πνευματική του συγκρότηση, γιατί όχι, τα προσωπικά του συμφέροντα.
Εξέφρασα και γω τη γνώμη μου όντας έξω απο τα πράγματα χωρίς να έχω όλα τα δεδομένα, που επηρέασαν και επηρεάζουν τις πράξεις των πρωταγωνιστών στα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας απο την πλευρά ενός πολίτη που δε θα κρίνει τελικά απο μια μόνο συγκεκριμένη σκηνή, αλλά όταν δει ολόκληρο το έργο την ώρα που θα πέσουν οι τίτλοι και θα εμφανιστεί τo "ΤΕΛΟΣ" στην εξέλιξη του σεναρίου.
Θέλω να ξέρω όμως και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους για τους οποίους απέχουν οι τρείς της συμπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο, που ενώ αντιπολιτεύονται την πλειοψηφία , εν τούτοις παραμένουν μέλη της. Άλλο πράγμα είναι η αντιπολίτευση στον εκάστοτε Δήμαρχο και άλλο η προσπάθεια αποδυνάμωσής του και η υποκατάστασή του στην ουσία στην άσκηση της εξουσίας απο ομάδες χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα και με συνεκτική δύναμη την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους παιχνιδιών. Τότε έχουμε όντως θεσμική εκτροπή που δεν τη δέχεται φαντάζομαι κανένας Δημότης ακόμα κι αν ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος αποδεικνύονταν ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις Δημοκρατίες τον έχει (και πρέπει να τον έχει) ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Symfono apolytos me ton k. Xristo

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ κ.καθηγητη...

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΣ και ΕΣΥ δηλ σαν ΑΥΤΟΕΞΟΥΣΙΟΣ (τρομερή πολιτικη ορολογία,ουτε στο ΣΥΡΙΖΑ να ησουνα).