Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Δήλωση

Πρόθεσή μου είναι να γνωστοποιήσω σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας, την απόφασή μου να λάβω μέρος στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή, 11 Γενάρη, ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν τα υπόλοιπα μέλη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Αυτή η απόφασή μου, η οποία ελήφθη κι είναι οριστική και αμετάκλητη, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση ένδειξη ότι μετάνιωσα για την αποχή μου, από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Κυριακή 4 Γενάρη.
Η μη παρουσία μου, ήταν μια πολιτική πράξη με έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας που έπρεπε να σταλεί κυρίως προς τον άνθρωπο που ηγείται της Δημοτικής Αρχής, τον κ. Μουζά.
Ήταν ένα ηχηρό πολιτικό καμπανάκι προς την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για όσο βέβαια θα αποτελούν την πλειοψηφία. Και το λέω αυτό γιατί, κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει αν θα εγκαταλείψουν τον κ. Δήμαρχο κι άλλα μέλη της ομάδας του.
Ο κ. Μουζάς ΑΠΕΤΥΧΕ να δώσει το στίγμα του τα προηγούμενα δύο χρόνια. Απέτυχε να πείσει τους πολίτες για τις προθέσεις και ικανότητές του. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι απέτυχε να διατηρήσει ενωμένη, λειτουργική και αποτελεσματική τη Δημοτική του Ομάδα.
Η κατάσταση που επικρατεί με θλίβει πραγματικά. Δεν αξίζει στη Ν. Ορεστιάδα τέτοιου είδους διοίκηση η οποία έχει χάσει τον έλεγχο. Το πρόβλημα όμως αφορά τον ίδιο και οφείλει να βρει λύσεις. Έχει το θεσμικό βάρος και δικαίωμα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να καταθέσει προτάσεις, να προτείνει πρόσωπα, να ξεπεραστεί η κρίση.
Οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ και το μήνυμα ελήφθη από μένα. Ο Δήμος πρέπει να δουλέψει, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει. Οι θεσμοί πρέπει να προστατευτούν.
Δεν είμαι όμως, ούτε και θα γίνω δεκανίκι κανενός. Έχω μια ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, τους οποίους τιμώ και σέβομαι.
Δηλώνω ξεκάθαρα, ότι δε θα χαρίσω κανένα άλλοθι στον κ. Μουζά, ο οποίος δηλώνει πως τα μέλη της αντιπολίτευσης σε συνεργασία με τους αποστασιοποιημένους συναδέλφους της συμπολίτευσης, προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άλλωστε, η δική μου παρουσία στα κοινά, η οποία είμαι αποφασισμένος να έχει ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ, συνδέεται άμεσα με ένα στόχο. Τη δημιουργία, προώθηση και ανάπτυξη νέων στρατηγικών, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική πρόοδο της περιοχής μας.
Συνεπώς, η θέση μου είναι εκεί που οι πολίτες αποφάσισαν με την ψήφο τους να βρίσκομαι, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είμαι έτοιμος για νέες μάχες για το σήμερα και αύριο του Δήμου μας.
Είμαι έτοιμος για να διεκδικήσω το Δήμο Ορεστιάδας.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλα απαραδεκτος

Unknown είπε...

αυτου του ειδους δημοκρατια οραματιζεσαι κυριε χαμαλιδη
χωρ΄ς αντιλογο

Makiaveli είπε...

"Τα πάντα Ρει"

http://vistam.blogspot.com/2005/10/blog-post_21.html

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μία σοβαρή και αξιοπρόσεχτη δήλωση!!! Αφού πρώτα έγινε ρόμπα όλο το Δημοτικό συνβούλιο της Ορεστιάδας. Δεν αξίζει η Ορεστιάδα Τέτοιους άρχοντες. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για την Ορεστιάδα αναδεικνύοντας πάντα άρχοντες που δεν στέκονται στο ύψος τους. Πέρα απο το γεγονός πως πρώτος ο Δήμαρχος θα έπρεπε να σταματήσει κάθε κίνηση αμφισβήτησης του ρόλου του και όλου του Δημοτικού συμβουλίου. Προσοχή όμως μην χαθεί το δάσος και κοιτάμε το δένδρο.
Είναι καιρός να αναλάβουν πρωτοβουλία ενεργοί πολίτες και να διεκδικήσουν το Δήμο Ορεστιάδας, φτιάχνοντας τον πραγματικό πρώτο ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και όχι στις ταμπέλες μόνο.
Σου εύχομαι κάθε δύναμη και αντοχή στα νέα σου καθήκοντα και ειδικά στη διεκδίκηση του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΑΙΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΥΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!
ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΑΡΗ!
ΚΡΙΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

το παιρνεις το μηνυμα απο το μ'αρεσει δεν μ'αρεσει.
ετσι θα λειτουργείς θα κρυβεσαι και θα παιρνεις μονος αποφασεις που αφορουν τους δημοτες,για τους δημοτες? ευγε αξιο τεκνο
καλη συνεχεια στον κατηφορο που πηρες
ψ.λ.

Ανώνυμος είπε...

Λευτέρη
Μην παίρνεις σοβαρά τη λασπολογία. Πράξε αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή σου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΜΑΛΙΔΗ!!!
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!
ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη είναι απ΄τον εσωτερικό σου χώρο (ΠΑΣΟΚ).
Ξέρεις από που είναι γι' αυτό μη δίνεις σημασία.
Αυτοί πάντα έτσι λειτουργούσαν.

Ένας αριστερός ψηφοφόρος

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
Ν.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ "ΠΟΛΕΜΟΥ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ, ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΤΟΥΣ... ΤΑΡΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΙΣΩΣ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΟΥ.

ΟΙ ΜΕΝ "ΕΝ ΤΑΞΕΙ" ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ...

ΟΙ ΔΕ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΙ" & "ΠΟΡΕΥΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΑ "ΜΑΝΤΡΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ =ΜΟΝΟΣ= ΚΑΙ =ΔΥΝΑΤΟΣ= ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΟΥ.

ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ - ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ.

Π.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ΣΟΥ Χαμαλίδη. Οσο για τους υστεροβουλους λασπολογους που πολύ σοφά καποιος πιο πανω ειπε οτι προερχονται απο το χωρο σου, εγω ξερω οτι οποιος κενταει το γαιδαρο μυριζεται τις πορδές του.

Ανώνυμος είπε...

Λευτέρη κράτα γερά. Όλοι εμείς που δεν έχουμε το θάρρος να δημοσιοποιήσουμε το όνομά μας και σου λέμε σχόλια κρυμένοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας, δεν αξίζουμε περισσότερης προσοχής.
Όταν μιλάμε για πολίτες (ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο Άνθρωπος είναι πολιτικό ον) θα έπρεπε να μην κρυβόμαστε. Θα έπρεπε να τολμούμε.
Σου ζητάμε να κάνεις αυτό ή εκείνο την ώρα που δεν έχουμε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να σου πούμε ποιοι είμαστε.
Τέτοια δημοκρατία θέλουμε και τέτοια ίσως μας αξίζει.
Όμως καμιά προσπάθεια δεν είναι εκ προϊμίου χαμένη. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Γι αυτό άσε τις Κασσάνδρες και τους ποταπούς ανθρώπους, τους θρασύδειλους και τους βαλτούς.
Συνέχισε να σέβεσαι τους θεσμούς και τις διαδικασίες. Σε καμία πόλη δεν αξίζει η ακυβερνησία. Nα είσαι εκεί και να δίνεις τις μάχες σου. Εμείς μπορούμε μόνο να γρινιάζουμε. Πολιτικός είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, κάνει ρήξεις και διαμορφώνει. Τα πρόβατα πάντα ακολουθούν. Γιατί δεν μπόρεσαν να γίνουν λύκοι ή αετοί. Πάντα πρόβατα, μεμψίμοιρα, μισαλόδοξα, κακεντρεχή και μικρά. ΛΙΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ
ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ
ΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔYΑΣΜΟΎ ΣΟΥ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΟΧΙ ,
ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ , ΜΕΡΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ....
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ .... ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΆΣΕΙ 43 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΣΑΕΙ
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙΣ , ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΗΣ , ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΌΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν πήγαινες στο σημερινό ραντεβου σε δύο μέρες θα ξεχνιόταν το πισογύρισμα σου,τωρα που πήγες η ρετσινιά του αποστάτη θα σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή όπως του Μητσοτάκη.

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι πολυ για την επιλογη σου..νομιζα οτι εισαι καλυτερος..κριμα

Ανώνυμος είπε...

απλα κριμα..με απογοητευσες