Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Έχει κατατεθεί ως πρόταση και παλαιότερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είναι σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών, ο δήμος να παίρνει διάφορες πρωτοβουλίες.
Το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εφαρμόζει εδώ και αρκετό διάστημα, ένα πρόγραμμα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας "ΦΑΣΜΑ", σε διάφορα σημεία των γεωγραφικών διαμερισμάτων Μακεδονίας, Θράκης, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας για την περιοχή του φάσματος από 20MHz ως 3000MHz.
Στην περιοχή αυτή των συχνοτήτων συγκαταλέγονται οι περισσότερες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ραδιοφωνία, τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, κρατικές υπηρεσίες, ασύρματα τοπικά δίκτυα κ.α.).
Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας (50-250 μέτρα), σε σημεία εξωτερικών χώρων, όπου έχει ελεύθερη πρόσβαση ο γενικός πληθυσμός (π.χ. δρόμοι, παιδικές χαρές, σχολεία, πλατείες ή κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες) ή σε ταράτσες δημοσίων κτιρίων (π.χ. δημαρχεία, σχολεία, πανεπιστημικά ιδρύματα).
Σκοπός του έργου είναι να προσδιοριστούν τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Δεν είναι δύσκολο ο Δήμος Ορεστιάδας να έρθει σε επαφή με το εν λόγω εργαστήριο, ώστε να εγκατασταθεί κι εδώ σταθμός μέτρησης.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές κάποιων στοιχείων και σε ποιές περιοχές, ώστε να λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: