Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων συστάθηκε το Μάρτιο του 2006 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εθνικής εμβέλειας.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός φορέα εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, σε επιχειρήσεις προϊόντων και καταναλωτές.
Οι στόχοι του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων είναι να αποτελέσει φορέα χάραξης στρατηγικής για την προώθηση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων και την ενίσχυση των βιοκαλλιεργητών, μέσω εισηγήσεων και στρατηγικών παρεμβάσεων σε κυβερνητικό επίπεδο και να αποτελέσει εργαλείο προώθησης βιολογικών προϊόντων στους καταναλωτές, μέσω συστηματικής ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης. Επιπλέον, η ενημέρωση των παραγωγών και εμπόρων για τις τάσεις και τις εξελίξεις της αγοράς στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η μεταφορά τεχνογνωσίας καθώς και η από κοινού προώθηση των προϊόντων των μελών αποτελεί βασικό μέλημα του Δικτύου.
Μέλη του Δικτύου είναι εταιρείες μεταποίησης, παραγωγοί, εταιρείες πιστοποίησης, οργανισμοί και ενώσεις παραγωγών.
Η οργάνωση του Δικτύου, περιλαμβάνοντας μέλη από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, δίνει τη δυνατότητα της αποτελεσματικότερης και αμεσότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών στο πλαίσιο μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης αγοράς.
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού του Δικτύου, μέλη του μπορούν να εγγραφούν νομικά ή φυσικά πρόσωπα, τα οποία υποβάλλουν έγγραφη αίτηση που απευθύνεται προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζει την αίτηση και εφόσον ελέγξει εάν συντρέχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις αποφασίζει για την εγγραφή.
Κάθε μέλος, με την έγκριση της εγγραφής του, καταβάλλει την αρχική εισφορά του προς το Δίκτυο, και μετά την παρέλευση του πρώτου έτους εγγραφής του στο Δίκτυο καταβάλει ετήσια συνδρομή.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα: http://www.biocluster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: