Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΕΣΠΑΣΕ (;) ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

Με το υπ' αριθμόν 7941/2-3-2009 του ΥΠΕΣ φαίνεται ότι έσπασε (;) το μονοπώλιο της ΑΕΠΙ. Συγκεκριμένα με το παραπάνω έγγραφο το ΥΠΕΣ αναφέρει:
"Σας γνωρίζουμε, κατόπιν ενημέρωσης της υπηρεσίας μας από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ότι με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης 2170/6-3-2003, ΦΕΚ Β' 323, εγκρίθηκε η λειτουργία του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ -ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» όσον αφορά στη διαχείριση και προστασία του περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργών μουσικών έργων (μουσικοσυνθετών και στιχουργών) σύμφωνα με τα άρθρα 3,18 και 54 του Ν. 2121/1993 όπως ισχύει. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους δήμους και τις κοινότητες της χωρικής σας αρμοδιότητας, ό ,τι κατά την υποβολή αιτημάτων για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορούν να δέχονται άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών έργων ως δικαιολογητικό και από τον ανωτέρω οργανισμό."
Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να υπάρξει και όφελος προς τον καταστηματάρχη όσον αφορά την μείωση των τελών. Σπεύσατε λοιπόν οι καταστηματάρχες να ενημερωθείτε σχετικά.

Αναρτήθηκε στο: http://dhmoths.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: