Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Δήλωση για την εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας, με θλίβει πραγματικά. Είναι μια εικόνα που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Δυστυχώς, το Δημοτικό Συμβούλιο από χώρος παραγωγής πολιτικής, κατάντησε να είναι χώρος συγκρούσεων και αντεγκλήσεων χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, χώρος ανταλλαγής κατηγοριών και δημιουργίας εντυπώσεων δίχως όμως αυτό να αφορά ή ενδιαφέρει τους πολίτες. Σπάνια κατατίθενται προτάσεις για το καλό και την προκοπή του δήμου κι όταν γίνεται αυτό, δυστυχώς αυτές εξανεμίζονται και χάνονται μέσα στο άσχημο κλίμα που επικρατεί στη διάρκεια της συνεδρίασης. Έχει την εντύπωση κανείς ότι κυριαρχεί όχι η πολιτική αλλά η παραπολιτική, η οποία είναι μια νοσηρή διαδικασία που δεν πρέπει να εκφράζει κανέναν. Η πολιτική φτώχεια είναι πια φανερή και κυρίαρχη.
Οι συμπολίτες μας κι επίπεδο έχουν και γνώση της υφιστάμενης κατάστασης. Αυτοί που με την ψήφο τους μας έστειλαν μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, περιμένουν από εμάς να συνεργαστούμε για το κοινό καλό. Την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας. Να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε αλλά να προτείνουμε λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Αυτή είναι η αποστολή μας.
Κυρίαρχο ρόλο και ευθύνη για την επικρατούσα κατάσταση έχει η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο δήμαρχος. Έχει το θεσμικό βάρος και δικαίωμα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να καταθέσει προτάσεις, να προτείνει πρόσωπα για να ξεπεραστεί η κρίση που υπάρχει στο δήμο Ορεστιάδας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, απέτυχε να δώσει το στίγμα του. Απέτυχε να πείσει τους πολίτες για τις προθέσεις και τις ικανότητές του. Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι απέτυχε να διατηρήσει ενωμένη, λειτουργική και αποτελεσματική τη δημοτική του ομάδα.
Δεν αξίζει στο Δήμο Ορεστιάδας τέτοιου είδους διοίκηση η οποία έχει χάσει τον έλεγχο.
Η απουσία πολιτικού σχεδιασμού, αναπτυξιακών δράσεων, ελέγχου και διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών και η καθημερινά εξελισσόμενη νοσηρή πολιτική κατάσταση, απογοήτευσε τους δημότες.
Σ’ αυτή την πολιτική συγκυρία υπάρχει μόνο μία αντιπρόταση.
Υπεύθυνη ανάπτυξη με δουλειά και σχεδιασμό, προοδευτική αυτοδιοίκηση με κέντρο τη δράση και τη συμμετοχή, επίτευξη και υλοποίηση με έλεγχο και απολογισμό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ή ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ή ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ!!ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΤΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΠΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΘΑ ...

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ"...

ε οχι ρε μεγαλε, κόψε κατι!! Εσυ σιγα σιγα θα μας πεις οτι στα γκαλοπ η Ορεστιαδα βγαινει πρωτη στα σκανδαλα, στη διαφθορα, στις ληστειες, στην ανεργια...
χαλαρωσε λιγο, πολλή φορα πήρες...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΣ; ΕΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ; ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΜΙΛΗΣΑ!