Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

22 Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα νερού

Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. από το 1993, ως παγκόσμια ημέρα νερού και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και φυσικά την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Τα υδάτινα αποθέματα είναι σημαντικά μειωμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να αποτελεί, η κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών του πλανήτη μας σε νερό, με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι υπόθεση όλων μας η ορθολογική χρήση του νερού, ώστε να σταματήσει η κατάχρηση του πολυτιμότερου αυτού αγαθού.
Στο δήμο μας γενικά δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα αποθέματα του νερού. Φρόνιμο όμως είναι να φροντίσουμε, ως τοπική αυτοδιοίκηση και νομικά πρόσωπα, τη μη σπατάληση αυτού του χρήσιμου αγαθού (άρδευση, ύδρευση, κτλ). Η απρόσκοπτη χρήση σημαίνει σπατάλη και αυξημένο κόστος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δινεται η ευκαρία στη Δημοτικη Τηλεόραση , να αναδείξη το θέμα , να καθειρώσει τακτικές εκπομπές γαι το θέμ ατου νερού , υπάρχει ενα υπέροχο dvd , που ΄λέει τι θα συμβεί το 2070 με το νερό .... αν το θέλουν να το δείξουν να τους το δώσω
Γιάννης Σταματόπουλος