Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΑΕΠΙ συνέχεια...

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), λειτουργεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993. Σκοπός του Οργανισμού, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, είναι η διαχείριση και προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, για όλα τα έργα που έχουν συνθέσει ή/και συγγράψει κατά το παρελθόν και για όσα πρόκειται να συνθέσουν ή/και να συγγράψουν στο μέλλον οι συμβαλλόμενοι με αυτόν δημιουργοί /δικαιούχοι μουσικών έργων.
Η ιστοσελίδα της ΑΕΠΙ είναι http://aepi.gr.
To αμοιβολόγιο της φαίνεται στο ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΑΕΠΙ.
Αυτό που έχω να παρατηρήσω εξ' αρχής είναι ότι, πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα παγκοσμίως. Έχει πολύ μεγάλη ισχύ και έχει κατορθώσει να επιβάλλει τις θέσεις του και στην κείμενη ελληνική νομοθεσία.
Συμφωνώ με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, εκτιμώ όμως ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το αμοιβολόγιο.
Δε γνωρίζω με ποια διαδικασία καταρτίστηκε κι ιδιαίτερα για περιοχές στην ύπαιθρο. Πιστεύω ότι υπάρχει ισοπέδωση των τιμολογίων προς όφελος των αστικών κέντρων.
Ξέρω ότι η ΑΕΠΙ ελέγχει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τη μέθοδο του "μυστικού πελάτη" και είναι πολύ σκληροί με αυτούς που δεν πληρώνουν.
Περισσότερα στοιχεία θα συνεχίσω να συγκεντρώνω.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αποτυχημένη απόπειρα αποφυγής του θέματος των προηγούμενων σχολίων

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ (Μ0ΝΟ ΕΣΥ)ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΩΝ Η ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 4 -7 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΑΝ "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ" ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΙ 21 ΕΥΡΩ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ!!!
(ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

....ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΕΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ....ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 22/7/08 11:17μμ.ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΡΗ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΟΠΟΤΕ......
ΚΑΛή ΣΟΥ ΜέΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Τολμούμε να συγκρουόμαστε!
Τολμούμε να αποκαλύπτουμε!
Τολμούμε να ερευνούμε!
Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
Η ΜΙΖΑ επι ΠΑΣΟΚ,ήταν Κυβερνητική ΟΔΗΓΙΑ..

Κώστας Καραμανλής
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Για πολλά χρόνια ακόμη)

Ανώνυμος είπε...

Οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά.Τ α πιό σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα (τα χρέη,τα ελλείματα,η ακρίβεια,η ανεργία,η διαφθορά )είναι << επιτεύγματα >> ενός καθεστωτικού παρελθόντος..ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Παίζουμε πολιτική ΚΡΕΜΑΛΑ ???

Β----------ς

Π---------υ


Α--------υ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΣ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Δ------------ς

Ζ---------ς

Μ----ς

Τ------ς

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

EXO KREMASEI TOYS 6 APO TOYS 7,,MOY EMEINE O T------ς

Ανώνυμος είπε...

εκανες καλη επιλογη το καλλιτερο το αφηνουμε στο τελος.πιστευω οτι δεν θα μας διαψευσει.η μεχρι τωρα διαδρομη του δειχνει οτι ακομη υπαρχει ελπιδα,αν το θελει και ο ιδιος βεβαια.εγω εχω ετοιμασει και αλλα ονοματα για κρεμαλα, ελπιζω τον χειμωνα θα εχουμε αρκετη δουλεια.