Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ορεστιάδας

Την Τετάρτη 9-7-2008 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, θα διεξαχθεί Δημόσια Συνεδρίαση, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/06, για συζήτηση με θέμα το "Δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής".

Η παραπάνω συνεδρίαση είναι υποχρεωτική και γίνεται βάση του προαναφερόμενου άρθρου του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα. Αφορά στην ενήμερωση των πολιτών για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους 2007 και δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη, είτε ως φυσικό πρόσωπο ή ως φορέα, να ρωτήσει όχι να τοποθετηθεί, για επιλογές της Δημοτικής Αρχής.
Η παρουσία των πολιτών είναι σημαντική και πιστεύω ότι πρέπει να είναι δυναμική. Ακόμη πιο σημαντική είναι η συμμετοχή των φορέων της πόλης (πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, οικολογικών, κτλ) με εκπροσώπους τους.
Είναι η μοναδική δυνατότητα που έχει ο πολίτης, θεσμικά και μέσα στη διάρκεια της δημοτικής θητείας, να ζητήσει δημοσίως από τη Δημοτική Αρχή, απαντήσεις για ερωτήσεις που έχει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε φίλε μου Λευτέρη έχεις αυταπάτες. Πολίτες δεν θα έρθουν. Υπάρχει η ζωντανή μετάδοση και η άποψη του καναπέ!

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια όπως πάντα πολλά οι πράξεις όπως πάντα λίγες. Υποσχέσεις, αντιθέσεις και προσχήματα. Ο καιρός θα περάσει οι δημοτικές εκλογές θα ξανάρθουν θα βγούν οι επόμενοι και θα κάνουν ότι και οι προηγούμενοι. Όλοι περιμένουν από την Αθήνα να τους λύσουν τα προβλήματα. Το μονο που έχω να πω λυπάμαι για τις μεταγενέστερες γενεές γιατί οι παροντικές σκέφτονται ήδη πότε θα πάρουν σύνταξη. Η Νεολαία έχει ήδη εξαφανισθεί από την Ορεστιάδα το πήρατε χαμπάρι πόσο άδεια είναι η Ορεστιάδα απο πέρυσι?
Να δούμε πότε (αν ποτέ) αυτά τα λόγια γίνουν αν όχι αληθινές πράξεις τουλάχιστον έμπρακτες προσπάθειες.... Άλλα ποιος έχει τον ζήλο έχει το χάρισμα και την ψυχική δύναμη να το κάνει όταν ακόμα κρατάμε την νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου? Ιδού η απορία
και την απάντηση μπορεί να την δουν ή να την ζήσουν όλοι οι κάτοικοι της Ορεστιάδος στην καθημερινότητα τους κοιτάζωντας απλά τα δρώμενα της πόλης... Ο καιρός πάντα δείχνει πια είναι τα αποτελέσματα δεν χρειάζονται προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Κάντε πράξη αυτό που νοείται και αποδείξτε το με στειχεία όχι με λόγια και το κυριότερο όχι ψάχνοντας να βρούμε για το ποιος φταίει άλλα ΠΟΙΑ είναι η λύση? Αυτό το σκέφτηκε ποτέ ή πρότειναι ποτέ κανένας? Λυπάμαι...