Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο για τους κόμβους και την παράκαμψη της Ν. Ορεστιάδας

Καταρχήν θεωρώ ότι ήταν μέγιστη οργανωτική αστοχία που δεν ήταν, γιατί δεν καλέστηκαν, εκπρόσωπος από το ΥΠΕΧΩΔΕ κι από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Δύο φορείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση, πιθανόν αποφασιστεί. Σεβαστή ήταν η παρουσία του κ. Γούλα, προέδρου της εταιρίας "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" δεν εκπροσωπεί όμως το Υπουργείο.
Οι πολίτες είναι σε οριακά σημεία ανοχής για να συνεχίσουν την αντίδραση. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες ήταν αυτοί που τελικά "επέβαλαν" την υλοποίηση του διευρυμένου Δ.Σ.
Είναι αλήθεια ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι υπεύθυνη για τον κάθετο άξονα Ορμένιο-Αρδάνιο. Είναι αυτή που ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος από τις μελέτες γι' αυτόν τον οδικό άξονα. Η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" κλήθηκε για να κατασκευάσει το κομμάτι Ορεστιάδα-Ορμένιο, διότι είχε μεγαλύτερη εμπειρία και ευελιξία.
Η ευθύνη που έχει κατά τη γνώμη μου η εταιρία είναι ότι αποδέχθηκε να υλοποιήσει μια μελέτη η οποία είχε, κόμβους που δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προδιαγραφές, χάραξη η οποία είναι τεχνικά πέρα για πέρα απαράδεκτη.
Πρέπει κατά τη γνώμη μου τώρα να γίνουν:
α. Άμεσες ενέργεις ή βραχυπρόθεσμα μέτρα για πρόληψη από νέα ατυχήματα (πχ κλείσιμο του βόρειου κόμβου).
β. Επόμενες ενέργειες ή μεσοπρόθεσμα μέτρα που αφορούν χρηματοδότηση νέου έργου. Πρέπει να ενταχθεί το έργο στο Δ' ΚΠΣ.
Κι εδώ σταματάμε. Δεν πρέπει να υπάρξουν μακροπρόθεσμα μέτρα κι ενέργειες.
Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί επίσης ότι, το νέο έργο που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση να μην χρεωθεί στα έργα του Νομού Έβρου. Δεν μπορεί ο Νομός να πληρώνει λάθη και παραλείψεις άλλων. Επίσης είναι σημαντικό ν' αναφερθεί ότι πρέπει ο υπάρχον δρόμος που χωρίζει την πόλη, στην ίδια μελέτη, να αποκατασταθεί ώστε να λειτουργήσει ως αστικός δρόμος της πόλης.
Για την ιστορία και μόνο, επειδή έχει αναφερθεί επανελλειμένα το ζήτημα της αποποίησης ευθυνών από το σημερινό δήμαρχο, θα αναφέρω ότι την περίοδο 1994-1998 ο κ. Μουζάς ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας και την περίοδο 1998-2002 Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου. Και φυσικά δεν προέβαλλε καμιά απολύτως αντίσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η στεναχώρια των Τοπικών μας Αρχόντων μη δε γίνει ο ΔΡΟΜΟΣ ή μη δε κτίσει ΚΤΙΡΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν μπορώ να την καταλάβω!!!Δηλαδή αν αρνηθούμε ενα έργο που δημιουργεί προβλήματα θα μας ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ και δεν θα κάνουν εργα!!Δεχθήκαμε να γίνει ο δρόμος και να κόψει την πόλη στα δύο και τώρα τρέχουμε να κάνουμε τί!!!!!!
Ποιανού ντροπή είναι το σημερινό κτίριο της Αστυνομίας για το σημείο που βρίσκεται ή στην κατάσταση που βρίσκεται !!ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ!!Και αν απο κτίριο γίνει ΜΕΓΑΡΟ χέστηκε η φοράδα στ'αλώννν!!
Ερώτημα : Αν δεν δινόταν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ δεν θα μας έφερναν Πρωτοδικείο!!θα μας τιμωρούσαν!!!
Μας χαράμισαν 25 χρόνια το χώρο ,τους δώσαμε και ΦΙΛΕΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!
..Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ !!!τις οποίες στο τέλος ποιός τις πληρώσει!!!!