Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ευρεία συμμετοχή πολιτών και φορέων στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την παράκαμψη της Ν. Ορεστιάδας…




Για πρώτη φορά η Ν. Ορεστιάδα κουνήθηκε λίγο από τον καναπέ. Πιθανόν η συμμετοχή των πολιτών να μην ήταν η αναμενόμενη σε μέγεθος, όπως αναμενόταν από πολλούς, ίσως κι από μένα, όμως για πρώτη φορά έγινε κάτι που ξεσήκωσε τους πολίτες.
Αρκεί να ήταν αυτό μόνο το ξεκίνημα. Οι πολίτες της Ν. Ορεστιάδας πρέπει να είναι ενεργοί, να διεκδικούν και να αντιστέκονται όταν πιστεύουν ότι απαιτείται.
Η Ν. Ορεστιάδα πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι μια πόλη που "κοιμάται".
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τίποτα δε χαρίζεται. Όλα διεκδικούνται. Κι όταν οι ηγεσίες δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων και δεν ενεργούν όπως πρέπει για τους πολίτες, τότε οι πολίτες πρέπει να αντιδρούν και να αντιστέκονται κι όχι να δέχονται τα πάντα ως παθητικοί δέκτες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πολύ περισσότεροι αυτοί που είναι αγανακτισμένοι αλλά για διάφορους λόγους δεν ήρθαν. Σε άλλη περίπτωση όμως δε νομίζω ότι θα μείνουν αμέτοχοι. Μάλλον έχεις δίκιο. Άρχισε να ξυπνάει η Ορεστιάδα.

Ανώνυμος είπε...

με τις εξελιξεις που εχουμε ,φοβαμαι οτι ακομη κοιμαται,μην κανετε θορυβο ,αφηστε την κοιμαται.επιτελους γιατι κοιμαται? μπορει καποιως να μου το εξηγησει?