Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Εικαστική παρέμβαση...



Καθόμουν σήμερα και κοίταγα αυτές τις κατασκευές επί αρκετή ώρα. Τελικά μετά από ώριμη σκέψη, κατάλαβα ποιός είναι ο ρόλος τους.
Είναι η νέα εικαστική παρέμβαση του Δημάρχου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ναι, αυτό είναι τελικά!!!
Έχω να κάνω και μια άλλη πρόταση. Κάθε εποχή (χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο) ν' αλλάζουμε το χρώμα στο σκελετό, έτσι για αλλαγή, να λέμε ότι κάτι καινούργιο κάνουμε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai kallitexnhs?

νατάσα γκαρά είπε...

η κεντρική πλατεία μίας πόλης φανερώνει την ταυτότητα και τα πολιτιστικά αλλά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της πόλης αυτής. η τέντα στην πλατεία μας φανερώνει ακριβώς αυτό το πράγμα, μία κενή πολή, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιστορία, χωρίς πολιτισμό. φανερώνει επίσης, ότι η άποψη μας για ψυχαγωγία (όχι διασκέδαση, αλλά ψυχαγωγία, όρος που ενέχει την παιδεία) είναι πλακάκια και μάλιστα σπασμένα.
ζω 24 χρόνια στην πόλη αυτή και οι δήμαρχοι κάνουν διαγωνισμό για το πόσο πιο άσχημη μπορούν να κάνουν την κεντρική πλατεία και πόσα περισσότερα πλακάκια μπορούν να βάλουν. κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να μετατρέψει το χώρο αυτό σε πάρκο, όπου και καλό στο περιβάλλον θα κάνουμε και στην υγεία μας, αλλά και στην ψυχική μας ισσοροπία. και πολύ μικρό κόστος συντήρησης θα έχει. εδώ η πλατεία συντάγματος στο κέντρο της αθήνας έχει περισσότερο πράσινο από μας.