Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Ενεργών - Αγανακτισμένων Πολιτών Ν. Ορεστιάδας

Παρατίθεται αυτούσιο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Ενεργών-Αγανακτισμένων Πολιτών Ν. Ορεστιάδας και στάλθηκε στα ΜΜΕ.


Πρωτοβουλία Ενεργών – Αγανακτισμένων
Πολιτών Νέας Ορεστιάδας
Αγίων Θεοδώρων 184, Τ.Κ. 68200
Ορεστιάδα
τηλ. 6932 258598, 6945 431421
fax: 25520 23826
e-mail: politesorestiada@yahoo.gr

Νέα Ορεστιάδα 31/03/2008

Δελτίο Τύπου

Ένα έκτρωμα έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας κι ονομάζεται Εγνατία οδός. Οι κόμβοι εισόδου κι εξόδου της πόλης είναι ισόπεδοι με αποτέλεσμα να απειλείται και να κινδυνεύει η ζωή μας. Στους κόμβους αυτούς έχει ήδη χυθεί πολύ αίμα και δεν επιθυμούμε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Η εγκληματική αυτή ενέργεια μας ωθεί στο να αντιδράσουμε και να παλέψουμε για την αναστολή της.
Αν και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε δεσμευτεί παλαιότερα, να εξετάσει σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης, την βελτίωση της ευρύτερης παράκαμψης της Ν. Ορεστιάδας, αλλά και την αναβάθμιση των κόμβων εισόδου κι εξόδου της πόλης, η μελέτη αυτή δεν έγινε ποτέ. Επίσης, είχε δεσμευτεί ότι η κοινωνία και οι φορείς της πόλης θα ενημερωθούν για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, ενώ αντίθετα οι πολίτες όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν, αλλά βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτό το έκτρωμα και τις επιπτώσεις του.
Φτάσαμε όμως σήμερα κι η εταιρία επιλέγοντας τη γνωστή και αποτελεσματική μέθοδο του «υπνωτισμού», επιχειρεί να συνεχίσει το «έγκλημα» για την πόλη, δημοπρατώντας στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Κήποι - Ορμένιο», την παράκαμψη του Θουρίου και Χειμωνίου και την ένωση του δρόμου με τον περιμετρικό δρόμο της Ν. Ορεστιάδας, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Χωρίς καμιά αλλαγή και τροποποίηση, δίχως ειδοποίηση.
Είναι γνωστή πια η τακτική της εταιρίας και δεν μπορούμε παθητικά να παρακολουθούμε την κατάσταση. Το άλλοθι της εταιρίας, περί υψηλού οικονομικού κόστους μιας νέας χάραξης του δρόμου, δεν μας αγγίζει και δεν αποτελεί πρόβλημα των Δημοτών.
Στους κόμβους της Ν. Ορεστιάδας, έχει ήδη χυθεί πολύ αίμα και παλεύουμε για την ανατροπή της κατάστασης αυτής. Υπάρχει λύση και είναι εφικτή!

Ζητούμε:
• Την άμεση έναρξη της αναγνωριστικής μελέτης για νέα χάραξη του δρόμου.
• Νέους ανισόπεδους κόμβους για την είσοδο-έξοδο στην Ν. Ορεστιάδα (βόρεια και νότια πλευρά της πόλης).
• Διάλογο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με τους θεσμικούς και τους παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την αποδοχή της προτεινόμενης λύσης.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο εισόδου στη νότια πλευρά της πόλης και να προβούμε στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου τη Δευτέρα 7 Απριλίου, 13:00 – 15:00.
Η συμμετοχή όλων και η συλλογική δράση είναι απαραίτητη για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Απαιτούμε άμεση ανταπόκριση και λύση στο καίριο αυτό ζήτημα. Διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα και τη δράση μας.

Όχι άλλο αίμα στους κόμβους της Ορεστιάδας


Η Συντονιστική Επιτροπή
Πρωτοβουλίας Ενεργών - Αγανακτισμένων
Πολιτών Νέας Ορεστιάδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο κλείσιμο του δρόμου πρέπει να είναι σχεδόν όλη η πόλη για να μπορέσει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιθύνοντες της εταιρίας. Με 3000 κόσμο και παραπάνω μπορεί να συγκινηθεί κι η πολιτική ηγεσία για να δώσει λύση.