Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ορεστιάδας 18-3-2008

Στις 18/3/2008 πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας.
Στη διαδικασία των ερωτήσεων τέθηκαν στο Δήμαρχο οι παρακάτω ερωτήσεις:
1. Γιατί την Καθαρά Δευτέρα, στη γιορτή που διοργανώνεται στο παρεκκλήσι του Αη Γιώργη, δε φρόντισε ο Δήμος για τον καθαρισμό του χώρου, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν ένα καθαρό κι όμορφο χώρο μαζί με τα υπέροχα εδέσματα που ετοιμάστηκαν απ’ το σύλλογο γυναικών;
2. Γιατί ο κτηνίατρος κ. Νικολαϊδης χαρακτήρισε την κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο, προβληματική; Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κτηνίατρος έχει την επιστημονική επίβλεψη του έργου, απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε τη λειτουργία του.
Από το Δήμαρχο, δεν υπήρξε καμιά απάντηση.
Στην ίδια διαδικασία, ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» κατέθεσε πρόταση προς το Προεδρείο, ώστε την επόμενη φορά, να πραγματοποιηθεί ένα Διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή παραγόντων Πανεπιστημίου, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου, Βουλευτών, κτλ με θέμα τη «Λειτουργία της 4ης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου».
Ταυτόχρονα, προ ημερησίας διατάξεως, παρουσιάστηκε για να εγκριθεί από το Σώμα με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, ένα θέμα που ουσιαστικά αφορούσε την Αστική Συγκοινωνία στο Δήμο Ορεστιάδας. Ήταν μια πρόταση του ΚΤΕΛ για την έγκριση μιας γραμμής, την οποία ήδη είχαν προκαθορίσει, ότι βρίσκεται σε αστική περιοχή.
Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία της περιοχής, να περάσει τόσο αβασάνιστα, ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως, σαν ένα τυπικό θέμα συζήτησης.
Δυστυχώς η επιπολαιότητα που αντιμετωπίζονται ζητήματα μείζονος σημασίας για την Ορεστιάδα από την παρούσα Δημοτική Αρχή, μπορεί να προκαλέσουν τραγικά λάθη, μη αναστρέψιμα.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος το θέμα να θεωρηθεί κατ' επείγον. Το θέμα μπορούσε να μεταφερθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε άλλο ΔΣ.
Το ενδιαφέρον του ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πλην όμως απαιτούνται για τη σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να μην καταλήξει πυροτέχνημα, τα παρακάτω:
• Νομικό πλαίσιο λειτουργίας αστικής συγκοινωνίας.
• Αποτύπωση της εξέλιξης του προγράμματος "ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ" της ΚΕΔΚΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κι αφορά την επιδότηση εισιτηρίου για την αστική συγκοινωνία στους ΟΤΑ της περιφέρειας.
• Τεχνοοικονομική μελέτη.
• Συγκοινωνιακή μελέτη.
• Εκπροσώπηση από το ΚΤΕΛ στο ΔΣ για διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Στο ζήτημα του Κανονισμού Λειτουργίας των Πεζοδρόμων, έγινε μια αρκετά καλή δουλειά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Έγιναν διάφορες επισημάνσεις και πραγματοποιήθηκαν διορθώσεις και βελτιώσεις.
Χαρακτηρίζεται άστοχη η κίνηση να μη διακοπεί το ΔΣ για την επόμενη μέρα, καθώς ένας σημαντικός αριθμός συμβούλων αποχώρησαν λόγω κόπωσης και του προχωρημένου της ώρας.
Έτσι, δε δόθηκε η δυνατότητα να ακουστούν θέσεις και προτάσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το Σώμα αργότερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κούραση κυριε Χαμαλίδη υπάρχει μόνο στα δημοτικά συμβούλια???Γιατί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πρίν, που σας εβλεπα απο κοντά, είχατε κάνει αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση μιας φωτογραφίας απο τα κορυφαία στελέχη του κινήματός μας!Εμείς μέσα στους λόγους που σας ψηφίσαμε, ήταν και η επάξια εκπροσώπησή μας( των πολιτών της Ορεστιάδας) στα δημοτικά συμβούλια. Μια φόρά τον μήνα (και αν...,όπως λέτε εσείς γίνονται), σας παρακαλούμε να είστε εκείμ για αγώνες και προσπάθειες για το κοινό καλό.