Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Κόμβοι εισόδου-εξόδου Ν. Ορεστιάδας

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε δεσμευτεί παλαιότερα, απαντώντας σε κάποια έγγραφα του Δήμου, να εξετάσει σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης, την βελτίωση της ευρύτερης παράκαμψης της Ν. Ορεστιάδας που συμπεριλαμβάνει και την αναβάθμιση των κόμβων εισόδου κι εξόδου της πόλης και μετά την οριστικοποίηση των εναλλακτικών λύσεων, να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την επιλογή της τελικής λύσης που θα προωθήσει σε επίπεδο οριστικής μελέτης.
Φτάσαμε όμως σήμερα κι η εταιρία επιλέγοντας τη γνωστή και αποτελεσματική μέθοδο του «υπνωτισμού», επιχειρεί να συνεχίσει το «έγκλημα» για την πόλη, δημοπρατώντας στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Κήποι - Ορμένιο», την παράκαμψη του Θουρίου και Χειμωνίου και την ένωση του δρόμου με τον περιμετρικό δρόμο της Ν. Ορεστιάδας, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Χωρίς καμιά αλλαγή και τροποποίηση, δίχως ειδοποίηση. Είναι φανερό πια ότι δεν πρόκειται, είτε για λόγους οικονομικούς είτε ασθενούς αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, να αλλάξει την υφιστάμενη χάραξη.
Είναι γνωστή πια η τακτική της εταιρίας και δεν μπορεί παθητικά να παρακολουθούμε την κατάσταση και να περιοριζόμαστε σε ήπιες και συμβουλευτικές ενέργειες. Το άλλοθι της εταιρίας, περί υψηλού οικονομικού κόστους μιας νέας χάραξης, δεν μας αγγίζει και δεν αποτελεί πρόβλημα των Δημοτών μας.
Στους κόμβους της Ν. Ορεστιάδας, έχει ήδη χυθεί μπόλικο αίμα και δε θέλουμε αυτό να συνεχιστεί με κανέναν τρόπο.
Τις επόμενες μέρες δρομολογούνται εξελίξεις πάνω σ' αυτό το θέμα, από πρωτοβουλία αγανακτισμένων πολιτών. Η μαζική συμμετοχή από όλους τους δημότες αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Θα ενημερωθείτε εξαρχής για όλες τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραιο post
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια είμαι περίεργος να μάθω τι έγινε με τις μηνύσεις που έλεγε οτι θα κάνει ο προηγούμενος Δήμαρχος
στον Τζοτζολα αναφέρομαι...στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ,
θα καταργούσε την παράκαμψη ... χα, χα , έτσι καροίδευε τους ψηφοφόρους προεκλογικά , και τις δυο φορές ... ,,,ΑΠΟΡΏ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ , αλλά αν είχε τΈτοιες ευαισθησίες δεν θα τους έλεγε ανοησίες ...

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΘΕΡΗ
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΥΡΙΟ
ΧΕΙΜΩΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ...ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ? ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΟΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ,