Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 27/3/2008 στις 7:00 μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε δεσμευτεί παλαιότερα, απαντώντας σε κάποια έγγραφα του Δήμου, να εξετάσει σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης, την βελτίωση της ευρύτερης παράκαμψης της Ν. Ορεστιάδας που συμπεριλαμβάνει και την αναβάθμιση των κόμβων εισόδου κι εξόδου της πόλης και μετά την οριστικοποίηση των εναλλακτικών λύσεων, να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την επιλογή της τελικής λύσης που θα προωθήσει σε επίπεδο οριστικής μελέτης.
Φτάσαμε όμως σήμερα κι η εταιρία επιλέγοντας τη γνωστή και αποτελεσματική μέθοδο του «υπνωτισμού», επιχειρεί να συνεχίσει το «έγκλημα» για την πόλη, δημοπρατώντας στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Κήποι - Ορμένιο», την παράκαμψη του Θουρίου και Χειμωνίου και την ένωση του δρόμου με τον περιμετρικό δρόμο της Ν. Ορεστιάδας, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Χωρίς καμιά αλλαγή και τροποποίηση, δίχως ειδοποίηση. Είναι φανερό πια ότι δεν πρόκειται, είτε για λόγους οικονομικούς είτε ασθενούς αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, να αλλάξει την υφιστάμενη χάραξη. Οι λίγες φωνές αντίστασης που κάποια στιγμή ακουστήκαν, έμειναν απομονωμένες, διότι δεν είχαν ισχυρή και πολυπληθή θεσμική υποστήριξη.
Είναι γνωστή πια η τακτική της εταιρίας και δεν μπορεί παθητικά να παρακολουθούμε την κατάσταση και να περιοριζόμαστε σε ήπιες και συμβουλευτικές ενέργειες. Το άλλοθι της εταιρίας, περί υψηλού οικονομικού κόστους μιας νέας χάραξης, δεν μας αγγίζει και δεν αποτελεί πρόβλημα των Δημοτών μας.
Στους κόμβους της Ν. Ορεστιάδας, έχει ήδη χυθεί μπόλικο αίμα και δε θέλουμε αυτό να συνεχιστεί με κανέναν τρόπο.

Ζητούμε:
• Την άμεση έναρξη της αναγνωριστικής μελέτης για νέα χάραξη του δρόμου.
• Νέοι ανισόπεδοι κόμβοι για την είσοδο-έξοδο στην Ν. Ορεστιάδα (βόρεια και νότια πλευρά της πόλης).
• Διάλογο με τους θεσμικούς και τους παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την αποδοχή της προτεινόμενης λύσης.

Σε άλλη περίπτωση, δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, η οποία είναι απόλυτα επικίνδυνη για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία αντίστασης και να συνυπογράψουν το κείμενο. Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008 ώρα 19:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.


ΕΛΑΤΕ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπαχαρίδης Αθανάσιος, Βιοτέχνης
Παπαδαμάκης Δημήτρης, Επιχειρηματίας
Σαββόπουλος Εμμανουήλ, Επιχειρηματίας
Σκαρλατίδης Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου
Χαμαλίδης Ελευθέριος, Δημοτικός Σύμβουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτοβουλία είναι εξαιρετική συγχαρητήρια! Χωρίς άλλα σχόλια για να μην υπάρχουν υπόνοιες μεμψιμυρίας και κακομοιριάς, αλλά επειδή καποια στιγμή θα πρέπει να αναληφθούν ή να αποδοθούν ευθύνες σε κάποιους για όλο αυτό το χάλι που λέγεται περιμετρικός στείλτε προσκλήσεις προσωπικές και σε όλους τους διατελέσαντες δημάρχους απο την εποχή Βαρσαμακίδη και έπειτα. Είμαι βέβαιος ότι με την "εμπειρία" τους τη "σοφία" τους και την ανεπανάληπτη "προνοητικότητά" τους θα δώσουνε λύση στο πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Homo Sapiens είπε...

Καλημέρα Λευτέρη,

Δες το post μου σχετικά με την Earth Hour που έχω αναρτήσει σήμερα και πες μου τη γνώμη σου. Προλαβαίνει η Ορεστιάδα να γίνει support city?
Μάλλον είναι αργά. Καλό είναι, όμως, να ψάχνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι το Τοπικό Συμβούλιο Νέων μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα. Τι λές?