Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Εξασφάλιση της ίδρυσης της νέας σχολής

Αναλώθηκε ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας (β' μέρος 30/11), σ' ένα θέμα το οποίο είχε ήδη εξαντληθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο (α' μέρος 24/11). Στη μεταφορά του δημοτικού αμαξοστασίου. Όχι όμως όπου νάναι. Όχι... Το θέμα αφορούσε στην αγορά συγκεκριμένου, φωτογραφημένου αγροτεμαχίου με κτίσμα το οποίο δεν ψηφίστηκε από το σώμα. Λύσαξαν κάποιοι... "Δε σας ενδιαφέρει το Πανεπιστήμιο. Μόνο λόγια είστε...", "Θέλετε να κάνετε κακό στο Δήμο και το Πανεπιστήμιο..." κι άλλα τέτοια. Κανείς δεν είδε το γεγονός ότι το θέμα αφορούσε σε μια προκλητική αγορά η οποία δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του δήμου; Κανείς δεν διαπίστωσε την ανάγκη να φτιαχτεί ή να ξεκινήσει να φτιάχνεται, αφού υπάρχει έτοιμη μελέτη, ένα σύγχρονο δημοτικό αμαξοστάσιο;
Κρίμα... Δύο φορές κρίμα... Όλα δυστυχώς, σκηνοθετημένα. Επικοινωνιακά παιχνίδια, κακά ή ερασιτεχνικά εκτελεσμένα...
Κύριοι, αλλού είναι το θέμα.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κακή ή μάλλον άθλια. Παρά του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση έβαλε στον προϋπολογισμό 1 δις παραπάνω στην Παιδεία, ο κίνδυνος να τεθούν διαφορετικές προτεραιότητες στην ίδρυση νέων τμημάτων, στην χρηματοδότηση εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού, είναι μεγάλος.
Οι δυνάμεις λοιπόν κι η ενέργειά μας, πρέπει να κατευθυνθούν στην εξασφάλιση ουσιαστικής ίδρυσης της νέας σχολής (πολιτική απόφαση κι ένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό δελτίο) καθώς στη χρηματοδότηση αυτής άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: