Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 8-12-2009

Από την προηγούμενη συνεδρίαση ακόμη αλλά και τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν, λόγω της μη έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2010, έδειξε η Δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται σε απόγνωση. Ο δήμαρχος, σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσε να αποποιηθεί την ευθύνη της κατάστασης που ο ίδιος δημιούργησε, ρίχνοντας ευθύνες σ’ όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του.
Η δημοτική αρχή, εξ’ ανάγκης υιοθέτησε προτάσεις μας για έργα, περιμένοντας εναγωνίως να υπερψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε. Ευτυχώς, λόγω αυτού του γεγονότος θα ωφεληθούν οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Σαγήνης (ΟΕΚ 1) και Εργατικών Κατοικιών Πύργου (ΟΕΚ 2) με την ασφαλτόστρωση και πλακόστρωση πεζοδρομίων που θα πραγματοποιηθεί, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της μονάδας αδρανοποίησης του Δημοτικού Σφαγείου, θα ξεκινήσει η υλοποίηση ενός νέου, σύγχρονου αμαξοστασίου, οι δημότες που πάνε στο Εθνικό Στάδιο θα απολαύσουν το «ταρτάν» και θα αποκατασταθούν σοβαρά προβλήματα σε σχολεία όπως του Θουρίου, του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κ.α.
Από την προηγούμενη ακόμη συνεδρίαση, δεσμεύτηκα δημόσια, ότι παρόλο που διαφωνώ πολιτικά, αν πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις που αφορούν στις συντηρήσεις σχολείων και στο δημοτικό αμαξοστάσιο, θα υπερψηφίσω το Τεχνικό Πρόγραμμα για να υπάρχει «απεγκλωβισμός».
Το άγχος κι αγωνία που είχατε, σας οδήγησε να κάνετε τροποποιήσεις, δυστυχώς όχι όσες θα έπρεπε. Έργα για παράδειγμα, ο δρόμος της YTONG (90.000 ευρώ) ο οποίος έχει ήδη καταψηφιστεί παλαιότερα και η μελέτη του κτιρίου της Κοινωνικής Μέριμνας (50.000 ευρώ) που μπορεί να την κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έμειναν μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Γενικά το Τεχνικό Πρόγραμμα, είναι ένα συνονθύλευμα έργων χωρίς στόχευση. Ειδικά ο πίνακας 12 που αποτελεί τον οραματισμό και τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου, κατάντησε ένας «κουβάς» που πετάχτηκαν όλα τα έργα μέσα, έτσι απλά για να υπάρχουν.
Όμως οι δημότες, ο δήμος, η Νέα Ορεστιάδα δε χρωστάνε τίποτα να μπουν σε περιπέτειες λόγω της πολιτικής σας αναλγησίας κι ανικανότητας.
Η κακή σας πολιτική διαχείριση, που οδήγησε στην έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μοιραία επιφέρει εγκλωβισμό του Δήμου και της λειτουργίας του, αν κάποια ζητήματα δεν προχωρήσουν.
Η απόφαση μου είναι πολιτική και πηγάζει αποκλειστικά από την αγωνία μου για τη λειτουργία του δήμου. Δεν μπορώ να μιλήσω για αναπτυξιακή τροχιά, όταν στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται μια δημοτική αρχή που πολιτικά «κατέρρευσε».
Δεν ψηφίζω την φιλοσοφία του Τεχνικού Προγράμματος. Θα ψηφίσω απλά και τυπικά την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ορεστιάδας για το 2010, για να ξεμπλοκάρει και να προχωρήσει η λειτουργία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: