Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Νέο ήθος και ύφος στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου

«Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής και όχι οι απολογητές της εξουσίας», τόνισε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως πολλές φορές τόνισε στο παρελθόν, ήθελε να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό έργο βασιζόμενος σε νέους ανθρώπους και γυναίκες. Αυτό είναι φανερό με την επιλογή των συνεργατών του.
Ο παραμερισμός των παλιών κομματικών στελεχών (όχι απόλυτα) και η επιλογή προσώπων από τον χώρο των συνεργατών του, δίνει ένα άλλο νόημα και αξία στην άσκηση της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.
Με τον αέρα που του δίνει η άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 160 βουλευτών, έκανε κάποιες επιλογές οι οποίες σε μια ισχνή πλειοψηφία θα φάνταζαν δύσκολες.
Πολύ θετικό στοιχείο ήταν κι η παρουσία του Συνήγορου του Πολίτη στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός μ' αυτή του την κίνηση έδωσε το στίγμα του για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης.
«Διαφάνεια παντού - έως και στο τελευταίο ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αξιοκρατία στο Δημόσιο – τέρμα στα ρουσφέτια. Αξιολόγηση παντού». Συνθήματα που ακούστηκαν και άλλοτε…
Πιστεύω όμως ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε θετικοί στην αντιμετώπισή μας και δε χρειάζεται να καραδοκεί κανείς βέβαια για το πρώτο λάθος ή να ψάχνει να βρει ψεγάδια στην ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ή στις κατευθύνσεις του πρώτου υπουργικού συμβούλιου.
Ας σκεφτούμε λίγο περισσότερο θετικά κι ας αποβάλλουμε τις μίζερες σκέψεις μας.
Η νέα κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να τα καταφέρει.
Για το καλό της πατρίδας μας κι όλων των Ελλήνων.
Ίδωμεν. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής και όχι οι απολογητές της εξουσίας», «Διαφάνεια παντού - έως και στο τελευταίο ευρώ», Αξιοκρατία στο Δημόσιο – τέρμα στα ρουσφέτια. Αξιολόγηση παντού».
Εάν δεν είναι θετική αντιμετώπιση το 44% και οι 160 βουλευτές τότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως θετική αντιμετώπιση. Καλώς ή κακώς, καλώ κατά την άποψή μου όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οπότε όταν γίνει ο λογαριασμός στο τέλος τη τετραετίας ελπίζω καλό θα ήταν να θυμόμαστε τα παραπάνω και να δούμε τι έγινε πράξη και τι όχι.