Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών

Ήταν αναμφίβολα μια συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλογή των πολιτών είναι ξεκάθαρη κι η ευθύνη που βαραίνει τη νέα κυβέρνηση είναι μεγάλη.
Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα σταθεί αντάξιος της τεράστιας εμπιστοσύνης που επέδειξε η πλειοψηφία των πολιτών.
Αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος για να ξεκινήσουν όλοι να εργάζονται για την ανάταση της χώρας.
Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να τεθούν ζητήματα ρεβανσισμού.
Είναι κρίσιμες οι στιγμές και όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, ώστε να βοηθήσουμε στην πρόοδο της χώρας.
Δεν περισσεύει κανένας. Δεν είμαστε άλλωστε και πάρα πολλοί.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκη ξεκάθαρη και ταυτόχρονα εκλογικό βατερλό για τη ΝΔ.
Αλήθεια όμως νίκησε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου ή έχασε η ΝΔ και Κ.Καραμανλής? Η εκλογική κατάρρευση της ΝΔ και ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οτι έπεισε ο Γ.Παπανδρέου τους πολίτες ή ότι οι πολίτες τιμώρησαν παραδειγματικά τον Κ.Καραμανλή για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και μάλιστα αγνόησε αυτόν τον κόσμο επιδεικτικά? Το μεγάλο ερώτημα τώρα για τον Γ.Παπανδρέου είναι άν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου και αν θα μπορέσει να κάνει πράξη το όραμα που υποσχέθηκε στον κόσμο, διότι, με βάση το εκλογικό ποσοστό, ο κόσμος δείχνει να έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Τώρα είναι στο χέρι του να δικαιώσει αυτές τις προσδοκίες ή να απαγοητεύσει τον κόσμο που τον εμπιστευθηκε και να έχει την τύχη του Κ.Καραμανλή.

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Νομίζω ότι το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το γεγονός ότι ήταν μια ξεκάθαρη νίκη και πολιτική επιλογή εμπιστοσύνης προς το όραμα και το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Συμφωνώ ότι πρέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας πλέον, να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών, αλλιώς κατά την άποψή μου θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας καθώς έχουμε φτάσει σε τέλμα.
Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα τα πάει καλά. Έχει δείξει ότι έχει το σθένος και την βούληση να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

makari va vgaloun poulia pros ofelos olwn an kai to mono sigouro einai oti sto -7% thavmata de ginontai.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ...Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,,ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΣΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΟΕΚΟΛΓΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

TELIKA OI MEGALES ΔΙΑΦΟΡΕΣ ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΟΜΑΔΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΑΡΑ..ΓΙΑΤΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ!!!
ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΚΟΡ ,,,ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΓΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

το στοιχημα θα κερδιθεί μόνο όταν οι τοπικές οργανωσεις του ΠΑΣΟΚ αποβαλλουν όλα τα στοιχεια εκείνα που θησαύρισαν τη δεκαετια του 80 και τωρα λειτουργούν από το παρασκηνιο είτε ώς εύρωστοι οιονομικοί παραγοντες πλεον, είτε ως " προαγωγοι " των παιδιών τους ή των κολλητών τους.
Συμπεριφορές που θίγουν το άτομο σαν ύπαρξη και το καθοδηγούν με στόχο αλλότριους σκοπους, πρέπει να παταχθούν.
Προυποθεση? Δυναμικές οργανώσεις που ελέγχουν την κυβέρνηση και δεν διαβρώνονται.
Εσωτερικός έλεγχος και αποβολλή των εκτρωμάτων του παρελθόντος, που , σιγουρο είναι , θα προσπαθήσουν να διεισδυσουν σε καίριες θέσεις.
Αυτοκάθαρση λοιπόν και ανάδειξη ατόμων που αξιζουν,εξυπηρετώντας το κοινό συμφερον και όχι το ατομικό.
Καλή δύναμη !