Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Προαστικός της Θράκης πρέπει να φτάσει μέχρι την Ορεστιάδα

Πριν από λίγες μέρες εγκαινίασε τον προαστιακό Θράκης ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Προκόπης Καλογιάννης. Ο προαστιακός Θράκης θα ενώνει την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο. Το εισιτήριο θα ξεκινά από τα 80 λεπτά ενώ θα υπάρχουν εκπτώσεις μέχρι και 50% για μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνους. Η διαδρομή θα διαρκεί 58 λεπτά από την Κομοτηνή μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Συνολικά πλέον θα υπάρχουν 22 δρομολόγια, περίπου δηλαδή ένα τρένο κάθε ώρα.
Θα ήθελα να καταγράψω την αναγκαιότητα επέκτασης του προαστικού μέχρι την Ορεστιάδα. Η ιδιαιτερότητα του νομού Έβρου, επιβάλλει να μην σταματάει ο προαστικός στην Αλεξανδρούπολη, αλλά να συνεχίζει μέχρι την Ορεστιάδα.
Η περιφερειακή ανάπτυξη στηρίζεται σε τέτοιου είδους υποδομές και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια, ώστε αυτές να καθυστερούν ή να αναβάλλονται για το μέλλον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δε καταλαβαίνω γιατί σε πολεμουν, όταν εισαι ο μοναδικός που κανει προτάσεις στην πόλη.. όλοι αυτοι που λένε τα χίλια μύρια για σενα, πότε έκαναν μια προταση της προκοπής? πραγματικά εχουμε αυτους που αξίζουμε.. Συνεχισε με τις καλές ιδεες..