Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 24-9-2009

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μερική Απασχόληση στο Δημόσιο, στους Ο.Τ.Α. και στα Ν.Π.Δ.Δ.", το οποίο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών από το Δήμο Ορεστιάδας, ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο μερικής απασχόλησης 18 μηνών συνολικά 45 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, σε υπηρεσίες που έχουν πρόβλημα λειτουργίας λόγω μικρού αριθμού προσωπικού.
Απ' την τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για 35 άτομα, οι ειδικότητες των οποίων πρέπει να επιλεγούν από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα μ' αυτές που προτάθηκαν (45 άτομα).
Η πρόταση απ' το δήμαρχο ήταν απαράδεκτη.
Προτάθηκαν κάποιες ειδικότητες όπως, 2 ιατροί άνευ ειδικότητας, 2 χειριστές Η/Υ για το ΚΕΠ, 2 γραμματείς για το Δ.Α.Κ.Ο. και 2 γραμματείς με γνώσεις Βουλγάρικα, Τούρκικα και Ρώσικα, αντί για εργάτες καθαριότητας και πρασίνου που είχαν επίσης προταθεί στο αρχικό σχέδιο.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για φωτογραφημένες ειδικότητες ατόμων που σχεδιάζεται να προσληφθούν. Είναι ανήκουστο να τοποθετείται σε υψηλότερη προτεραιότητα ένας γιατρός άνευ ειδικότητας ή ένας γραμματέας σε φορείς που δεν έχουν ανάγκες πρόσληψης, από έναν εργάτη καθαριότητας που τόσο έχει ανάγκη ο δήμος.
Πέρσι και φέτος ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους, βλέποντας μια πόλη εγκαταλειμμένη, μια πόλη απεριποίητη, διότι δεν υπήρχαν εργάτες και επειδή δε γινόταν σωστός προγραμματισμός και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Δυστυχώς είχαμε μια πόλη βρώμικη. Μια πόλη με το πράσινο και τα πάρκα αφημένα στην τύχη τους.
Ενώ τονίστηκε και υποστηρίχθηκε τόσο έντονα η αναγκαιότητα επιλογής εργατών καθαριότητας, ο δήμαρχος ήταν άτεγκτος. Δεν άλλαξε γνώμη. Και πως να το κάνει άλλωστε. Άλλον προγραμματισμό είχε στο μυαλό του. Άλλες προτεραιότητες. Σκεφτόταν την πρόσληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων κι όχι την καλύτερη λειτουργία της πόλης.

2 σχόλια:

Clio είπε...

Από όσο γνωρίζω και ο Δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό. Δε θα έπρεπε να βγει κάποια προκήρυξη και εκεί? Η γνώμη μου είναι ότι, όσο αφορά την καθαριότητα, η μονιμότητα δε βοηθάει. Όταν οι μόνιμοι έχουν το μισό χρόνο άδειες, και τον υπόλοιπο είναι άρρωστοι ή εγκυμονούν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Βρώμικη πόλη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ