Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 24-6-2009 (Γ' μέρος)

Για το ζήτημα της τροποποίησης των όρων δόμησης στο οικόπεδο του Συλλόγου Καραγαστιανών-Αδριανουπολιτών, θα ήθελα να δηλώσω ότι, μακάρι να υπάρχουν πρωτοβουλίες για δημιουργία σημαντικών γεγονότων στην περιοχή κι από πολλούς άλλους φορείς, για να ξαναχρειαστεί να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο την υπέρβαση και να εκφράσει θετική πολιτική βούληση σε επιλογές οι οποίες από τεχνοκρατικής άποψης παρουσιάζουν κενά και θα είχαν αρνητική εισήγηση.
Στο ζήτημα των παραδοτέων της Α' φάσης για την ίδρυση υπογείου πάρκινγκ κάτω από την κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας, ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε πολιτικό έλλειμα.
Ήταν το δημοκρατικό έλλειμα για την απόφαση τροποποίησης της μελέτης, αφού απαξιώθηκε το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.
Ήταν επίσης η αδυναμία υποστήριξης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, γι' αυτό επιστρατεύτηκε ο ίδιος το εργολάβος για να το υποστηρίξει.
Δυστυχώς, όμως κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να προχωράνε, αφού όμως καταγράφονται οι τεράστιες αδυναμίες της δημοτικής αρχής.
Το άλλοθι για τις πολιτικές αδυναμίες του ο δήμαρχος ας το ψάξει αλλού. Ας αναδιατάξει τις δυνάμεις του, όσες του έχουν απομείνει κι ας αποφασίσει επιτέλους να δουλέψει για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Στο θέμα των σφαγείων, φάνηκε ξεκάθαρα πόσο απροετοίμαστος ήταν κι ο δήμαρχος κι η δημοτική αρχή συνολικά. Δεν έγινε προσέγγιση του ζητήματος με όλα τα οικονομικά στοιχεία. Δεν έγινε ούτε καν έλεγχος για την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στα σφαγεία. Καθένας παρουσίαζε διαφορετικά στοιχεία. Δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση προς τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε καν για την πρόθεση αύξησης του τέλους χρήσης των δικαιωμάτων σφαγής. Τελικά, βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση με αύξηση 30%, πολύ χαμηλότερη απο την έως 120% αύξηση που προτάθηκε. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη. Είναι μια προσέγγιση η οποία μπορεί να αξιολογηθεί μετά από εφαρμογή 6 μηνών.
Το ζήτημα ανέδειξε όμως ξεκάθαρα την αναγκαιότητα ίδρυσης νέου μεγάλου σύγχρονου σφαγείου, σύμφωνα με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που υποδεικνύοντια από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την πελατεία όλου του νομού και του νοτιοανατολικού τμήματος της Βουλγαρίας.
Ταυτόχρονα, η ίδρυσή του, μπορεί ν' αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Έβρου. Η περιοχή μας την έχει ανάγκη αυτή την ανάπτυξη. Σ' αυτήν βασίζεται.

1 σχόλιο:

Makiaveli είπε...

Φίλε Λευτέρη,

από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που είχατε, έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη των περισσότερων δημοτών που την παρακολούθησαν τα εξής:

1) Η εικόνα του Γρηγόρη με ένα μπουκάλι κίτρινο νερό (μάλλον από τον Αρη που ανέφερες)
2) Η εικόνα του Δημήτρη να πίνει κρυστάλλινο νερό (μάλλον από την πίσω μεριά του Αρη)
3) Η διαφωνία Δημήτρη/Αγγελου/Λευτέρη για τον αν το πρόβλημα με το νερό είναι αισθητικό/αναισθητικό/αντιαισθητικό αντίστοιχα (βάλτα όλα μαζί και είσαι μέσα)
4) Η ατάκα σου για το νερό που έχει βρεθεί στον Αρη (έχεις κάνει και στη Nasa ρε θηρίο?)
4) Η ατάκα του Δημήτρη ότι τα έξυπνα φανάρια έχουν τοποθετηθεί με την ακόλουθη απάντηση του Σάκη ότι πρέπει να είναι πολύ έξυπνα γιατι δεν τα βλέπει κανείς
(η σειρά χρονική όπως τη θυμάμαι)

θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω ήταν πετυχημένα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δυστυχώς όμως, επειδή μόνο αυτά χαράκτηκαν στη μνήμη των περισσότερων από μας, κάτι πρέπει να κάνετε λάθος. Ολοι σας. Προσέξτε μην καταντήσουν οι συνεδριάσεις γραφικές και όχι ουσιαστικές. Θα είναι κρίμα. Για όλους σας...

Πάντα φιλικά

Makiaveli