Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 24-6-2009 (Β' μέρος)

Η δημιουργία πίστα moto cross, η οποία θα παραχωρηθεί στο σύλλογο μοτοσυκλετιστών Ορεστιάδας για χρήση, στους χώρους οι οποίοι ήταν παλαιότερα σκουπιδότοποι και μετά από συνολική παρέμβαση αποκαταστάθηκαν, χαρακτησίστηκε ως εξαιρετική ιδέα από στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, που μάλιστα συνάδει με το πνεύμα και τη φιλοσοφία για την αποκατάσταση αυτών, αφού η παρέμβαση που προτείνεται είναι ήπιας μορφής.
Η πρόταση έχει 9 περίπου μήνες που κατατέθηκε, όμως δεν αναλήφθησαν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσει το θέμα.
Η ίδρυση των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της πληροφόρησης και ενημέρωσης των αγροτών και την ενδυνάμωση της γεωργίας-κτηνοτροφίας.
Ο σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία τους στην έδρα των νομών. Επειδή ο νομός μας παρουσιάζει ιδιαιτερότητα, καθώς ο συντριπτικός αριθμός αγροτεμαχίων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού το οποίο απέχει αρκετά χιλιόμετρα, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτουβουλίες από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού, για την ίδρυση παραρτήματος στην πόλη μας προς εξυπηρέτηση όλων των αγροτών του βορείου τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: