Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 27/5/2008

Σημείο 1
Είναι αστείο να επικαλείται ο Δήμαρχος «τις πολλές βροχές», για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η πόλη με τα χόρτα που έχουν κάνει την πόλη να φαίνεται σαν ζούγκλα. Τότε προτείνω να οργανώσουμε ομαδικές προσευχές και λιτανείες για να κάνουμε επίκληση, ώστε να μη βρέξει άλλο και μεγαλώσουν τα χόρτα. «Οφις πάρτι», χαρακτήρισε ένας συνάδελφος την κατάσταση αυτή, καθώς τα φίδια έχουν γίνει πια «οικόσιτα», έχουν στήσει πάρτυ και κάνουν παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Το κράτος έχει δημιουργήσει θεσμούς που έχουμε υποχρέωση να λειτουργούμε. Αυτό χαρακτηρίζει μια ευνοούμενη πολιτεία. Αν είναι δυνατόν να πάρει ο καθένας μας από ένα δρεπάνι να κόβει τα χόρτα στους κοινόχρηστους χώρους ή μια τσάπα και μια τσουγκράνα για να περιποιείται το κοινόχρηστο πράσινο.
Σημείο 2
Για το ζήτημα των κόμβων της Ορεστιάδας του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πολιτική του ανικανότητα. Αυτή τη φορά όμως με τη στάση του, άφησε έκθετους και τους παρόντες βουλευτές και το Νομάρχη που βρισκόταν στο Διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν απάντησε στην ερώτηση αν συνεργάστηκε μαζί τους για να γίνει η συνάντηση της επιτροπής με την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Κράτησε τη γνωστή στάση του, αποποίηση ευθυνών από οτιδήποτε συμβαίνει σ’ αυτή την πόλη. Θυμίζω ξανά ότι ο κ. Μουζάς ήταν δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1994-1998, νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002 και επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο την περίοδο 2002-2006. Αλλά όπως πάντα, ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ήταν άλαλος.
Σημείο 3
Αντί να υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο με πράξεις κι έργα, κι όχι στα λόγια όπως επιμελώς συνηθίζει ο Δήμαρχος, υιοθέτησε τώρα μια καινούργια στάση. Άρχισε να κατηγορεί το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν τρέχουν οι λειτουργοί του να τον βρουν και να τον βοηθήσουν. Φανταστείτε που φτάσαμε!!! Έλεος!!! Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.
Σημείο 4
Ευτυχώς που και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, έχουν το πολιτικό σθένος να αντιδράσουν και να καταψηφίσουν θέματα στα οποία διατηρούν διαφωνίες. Παρόλο που έσπευσε ο Δήμαρχος να τους μαλώσει για τη στάση τους λέγοντας ότι παραλογίζονται, αυτοί κράτησαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν την αρνητική στάση τους μέχρι το τέλος. Ο δημοτικός σύμβουλος έχει την υποχρέωση να ψηφίζει αμερόληπτα και όπως επιβάλλει η συνείδησή του. Είναι και καθήκον και υποχρέωσή του. Δυστυχώς όμως για το δήμαρχο αυτή η διαφωνία είναι κατακριτέα, όταν αυτός δε συμφωνεί με τα επιχειρήματα. Ευτυχώς που δεν είπε ότι υπήρχε δόλος για την επιλογή τους. Πάντως ήταν μεγάλη η ήττα του Δημάρχου και τώρα «το φυσάει και δεν κρυώνει».
Σημείο 5
Στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου δεν αρκεί να κάνουμε μια χρηστή διαχείριση των πόρων. Αυτό το κάνει κι ένας υπηρεσιακός παράγοντας. Το θέμα είναι να δείξουμε τη διαφορά μας, υιοθετώντας δράσεις δημιουργικές, καινοτόμες και επωφελείς για την πόλη και τους κατοίκους της. Αυτό μας ξεχωρίζει και δίνει τη δυνατότητα να αφήσουμε το πολιτικό μας στίγμα.
Σημείο 6
Άρχισαν λοιπόν τα ρουσφέτια σε παράγοντες και ψηφοφόρους. Αυτό φανερώνει η επιλογή να εξυπηρετήσουμε με χρήματα του δήμου (μιας και υπάρχει πακτωλός χρημάτων), δημότες ημετέρους, για να κερδίσουμε ή να διατηρήσουμε την εύνοιά τους. Είναι προκλητικός ο τρόπος που αυτά περνάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όταν τίθενται ερωτήσεις, να απαντώνται με χλευασμό. Αυτά για να ξέρετε πως λειτουργεί το «Ορεστιάδα εν τάξει».
Σημείο 7
Άχνα δεν έβγαλε ο Δήμαρχος στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ του Νομού Έβρου. Ο Δήμαρχος του δεύτερου τη τάξη Δήμου του Νομού, δεν είχε να πει τίποτα. Δεν κατέθεσε καμιά άποψη για το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του κράτους. Όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού Έβρου, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι είχαν κάτι να πουν, εκτός από το δήμαρχο Ορεστιάδας. Έσπευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι συμφωνούσε με την εισήγηση της συνέλευσης, η οποία προέρχονταν από το Ι.Τ.Α. γι’ αυτό το λόγο και δε μίλησε. Κρίμα!!!
Σημείο 8
Ο τρόπος που επιλέγει ο Δήμαρχος να συμπεριφέρεται απέναντί μου, μιλώντας με υποτιμητικό τρόπο και μην απαντώντας στις ερωτήσεις που του θέτω, εμένα μου φανερώνει ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Όποιος έχει κότσια μιλάει, με πολιτικό λόγο και με επιχειρήματα. Ο δήμαρχος όμως ράβει το στόμα του και δεν απαντάει, ενώ χασκογελάει ειρωνικά όταν δεν τον βλέπουν οι κάμερες των τηλεοράσεων για να δείξει ότι με κορόιδεψε που δεν απάντησε. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι είμαστε σε χώρο παραγωγής πολιτικής, στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όχι σε παιδική χαρά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πόσα ακόμη υπάρχουν που δεν τα αναφέρεις. Νομίζεις ότι υπάρχουν περιθώρια για να βελτιωθεί αυτός ο δήμαρχος; Παιδική χαρά ήταν και παιδική χαρά παραμένει.
Πάμε για άλλα!!!

Ανώνυμος είπε...

NA PROSEXETE POS MILATE GIA TON DIMARXO.-

Ανώνυμος είπε...

γιατι θα μας κανεις ντα?!!!

Unknown είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ! Γιατί δυστυχώς (και αυτή είναι η πραγματικότητα) όταν μιλάει κάποιος του λέμε γιατί μιλάς, όταν δεν μιλάει του λέμε γιατί δεν μιλάς. Σε τελική ανάλυση μετράνε οι πράξεις, μετράνε τα χειροπιαστά έργα. Τα λόγια είναι θεμέλιοι λύθοι τα έργα το αποτέλσμα. Αφού κάποιος σαν τον Κύριο Χαμαλίδη κάνει την αρχή του λόγου ας του δώσουμε την εμπιστοσύνη και την ευκαιρεία να το μετατρέψει σε ευχής έργον.

Ανώνυμος είπε...

Την κυριακη το πρωι ο Μουζας ρωτηθηκε απο την ΝΕΤ για τα παιδια που χαθηκαν
και μεταξυ αλλων ειπε οτι ο δήμος παραχωρησε πριν ενα χρονο λυομενη κατοικια στην οικογενεια πραγμα που εινε ψεμα.
Αυτο που μ΄εκνευρισε εινε αυτη η ευκολια να λεει ψεματα.
Τι ανθρωπος ειναι αυτος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!Θεωρώ πώς μάλλον έχω πρόβλημα με την ακοή μου!!!Ακουσα τον δήμαρχο να λέει ξεκάθαρα ποιές ήταν οι κινήσεις του, μόλις του έγινε γνωστό το πρόβλημα της συγκεκριμένης οικογένειας(περίπου ένα χρόνο πριν).Τους παραχωρήθηκε λυόμενη κατοικία με όλες τις απαραίτητες υποδομές(αποχέτευση,ύδρευση κ.α.). Έπειτα η Αναπτυξιακή Εταιρεία και η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Ορεστιάδας ανέλαβαν με εντολή του δημάρχου την βοήθεια της οικογένειας σε διάφορα βασικά θέματα όπως είναι η σίτηση. Αυτά θα περίμενα να είχαν γίνει κατανοητά σε όλους,αφού ο άνθρωπος τα είπε τουλάχιστον 25 φορές!!!Και τέλος πάντων ας σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τον τρόπο που το κάνουν τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης!!!Αντί να ασχοληθούμε με την αντιμετώπιση που δείχνουν πρός την πόλη και τους πολίτες της(που κατα την γνώμη μου είναι απο τις πλέον χειρότερες) σχολιάζουμε τις κινήσεις του δημάρχου που τις θεωρούμε και ψεύτικες!!!!!Για το μόνο που δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε όμως είναι για τις κινήσεις που κάνει.Γιατί καλομάθαμε μάλλον απο το παρελθόν..Τότε που οι τοπικοί άρχοντες ιδιοποιούνταν κινήσεις και ενέργειες που μόνο δικές του δεν ήταν ενώ αποποιούνταν άλλες σχεδόν εγκληματικές για τον τόπο(βλέπε παράκαμψη εγνατίας....).Αυτός ο δήμαρχος παλέυει για το καλύτερο και μόνο με την δική του προσπάθεια σαν καθαρός και μπεσαλής άνθρωπος!

Ευχαριστώ κύριε Χαμαλίδη για την φιλοξενία!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα λυόμενο δεν ειχε ο δήμος στην διάθεση του εδω και 5 χρόνια
τα τελευταία δόθηκαν στίς ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής και σε ιδιώτες.
Αν ειναι δυνατον τοσο ευκολοπιστοι να μην είστε!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον προηγουμενο κανενα λυομενο δεν δοθηκε και η σιτηση τους γινοταν απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη.το οτι το ειπε 25 φορες ειναι για να το πιστεψει και ο ιδιος.εαν σχολιασουμε τις κινησεις που κανει ειναι μια σειρα απο παλαιομοδιτικες τακτικες του παρελθοντος,που το μονο που δεν κανουν ειναι η προοπτικη, αυτου του τοπου,πραγμα για το οποιο τον ψηφισανε.συντηρει την αδρανεια και καλλιεργει την λασπολογια,στην οποια ξεπερασε και τον εαυτο του,απο δασκαλος εγινε καθηγητης στο ειδος.καταρχην ποτε δεν αναλαμβανει τις ευθυνες του.και εξηγω ηταν η δεν ηταν δημοτικος συμβουλος του δερμετζοπουλου οταν ξεκινησε η ΕΓΝΑΤΙΑ,ηταν η δεν ηταν νομαρχιακος συμβουλος οταν γινοταν η ΕΓΝΑΤΙΑ,ηταν η δεν ηταν επικεφαλης της αντιπολιτευσης στο νομαρχιακο συμβουλιο οταν ολοκληρωθηκε η ΕΓΝΑΤΙΑ,ηταν η δεν ηταν δημαρχος οταν δεν ειχε δημοπρατηθει το κομματι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ θουριο - χειμωνιο.κανενας μα κανενας δεν θυμαται την φωνη του και την θεση του για το συγκεκριμενο θεμα.ετσι απλα ηταν ΑΠΩΝ.οπως ΑΠΩΝ ειναι και τωρα σε οτι αφορα την πολη που δημαρχευει με τον κολλητο του,εγκριτο δημοσιογραφο στο ΔΕΛΤΑ.ΑΠΟΡΩ Ο ΚΑΜΜΕΛΙΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ.αναγκασθηκε να συρθει απο τουσ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και για πρωτη φορα οι ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΕΣ να γιουχαρουν τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για την συμπεριφορα του .βεβαια εκει δεν ηταν ο μεντορας,και συμβουλος επικοινωνιας του για να τον πει τι σταση να κρατησει.η πρωτη 4ετια ειναι δυσκολη μετα θα τον συνηθεισετε,και θα σας αρεσει..θα σχολιασω και το μπεσαλης κι οτι αγωνιζεται μονος του,μπεσαλης κατα μπαμπινιωτη,ειναι ο εντιμος,αυτος που κρατει τον λογο του,αμεσως μετα υπαρχει η λεξη μπεσαμελ κρεμωδης λευκη σαλτσα που χρησιμοποιειται στο ογκρατεν, το μονος του ,εχει τον επικοινωνιολογο του,ξεχασε οτι εξελεγει μαζι με καποιους ανθρωπους η μαλλον οτι καποιοι τον βγαλανε εκει που ειναι.