Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Εταιρία Έρευνας κι Ανάπτυξης Β. Έβρου Α.Ε.

Άλλη μια αποτυχία σε πολιτικό επίπεδο για το Δήμαρχο αλλά και το Δήμο Ορεστιάδας, δυστυχώς.
Οι αλχημίες, οι "φτιαγμένες" διαδικασίες, οι μυστικές συμφωνίες τελικά δεν πέρασαν. Αποκαλύφθηκαν όλα. Τα τεχνάσματα για τον έλεγχο της διοίκησης της ΕΕΑΒΕ ΑΕ, ήταν επιτυχημένα αλλά μόνο προσωρινά. Μετά από δικαστική διαδικασία ακυρώθηκαν όλες οι πράξεις της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, διότι δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και επιχειρήθηκε να ελεγχθεί η διοίκησή της.
Και βέβαια δεν είναι μια "απλή διοικητική διαδικασία", όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, ο ορισμός προσωρινής διοίκησης στην εταιρία για τη διενέργεια εκλογών με νομιμότητα. Είναι μια πράξη αποκατάστασης της νομιμότητας.
Κι είναι τυχεροί όλοι αυτοί που εμπλέκονται, διότι αν κινηθούν δικαστικές αγωγές για παράβαση καθήκοντος, για ψευδομαρτυρία, κτλ θα έχουμε κι άλλου είδους ευθύνες κι όχι μόνο αυτές που επεβλήθησαν μέχρι τώρα.
Κι έτσι ο κ. Δήμαρχος παρόλη την ανταλλαγή που έκανε για έλεγχο της εταιρίας αντί της ΤΕΔΚ στην οποία άφησε το Δήμο Ορεστιάδας χωρίς ούτε ένα εκπρόσωπο, απέδειξε ότι και γι' αυτό ακόμη δεν είναι ικανός.
Το δυστύχημα είναι ότι ο Δήμος Ορεστιάδας είναι έξω απ' όλα. Δεν έχει δυστυχώς λόγο πουθενά. Και φυσικά ούτε και δύναμη διαπραγμάτευσης. Αυτή είναι μια τεράστια ευθύνη που βαρύνει αποκλειστικά το σημερινό Δήμαρχο Ορεστιάδας κι αυτούς που τον συμβουλεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: