Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σχολεία δήμου Ορεστιάδας

Η περιοχή του δήμου Ορεστιάδας ιδιαίτερα, αλλά κι όλη η περιφερειακή ενότητα Έβρου, πλήττεται από έναν πρωτοφανή παγετό. Η κατάσταση αυτή δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων των κατοίκων, αλλά επηρεάζει ιδιαίτερα τα παιδιά.
Οι συνθήκες αυτές, ανάγκασαν τους δήμους του Έβρου, αφού έχουν πλέον την αρμοδιότητα, να πάρουν αποφάσεις για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όλοι οι δήμοι, εκτός του δήμου Ορεστιάδας, από την Δευτέρα 30-1-2012 έβγαλαν ανακοινώσεις τροποποιώντας το πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας αξιολόγησε ότι πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά.
Ο έντονος παγετός όμως δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

  • Πολλοί γονείς επέλεξαν από μόνοι τους να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
  • Κάποιο σχολείο (δημοτικό Πύργου) δεν είχε θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου.
  • Τα περισσότερα σχολεία αντιμετώπισαν προβλήματα με τη θέρμανση, επειδή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν ήταν δυνατό να θερμανθούν οι αίθουσες σε ικανοποιητική θερμοκρασία για να γίνει μάθημα.
  • Οι αυλές των σχολείων ήταν σκεπασμένες με πάγο με κίνδυνο ατυχημάτων.
  • Οι καιρικές συνθήκες ενισχύουν ιδιαίτερα το ενεργειακό κόστος των σχολείων σε μια περίοδο που η αγορά του καυσίμου γίνεται με το σταγονόμετρο.
Η Ένωση Γονέων αλλά κι φορείς των εκπαιδευτικών ανησυχώντας για την κατάσταση αλλά και την απόφαση του δημάρχου να λειτουργήσουν όλα κανονικά, συνεδρίασαν για να εξετάσουν την κατάσταση. Η επιλογή του δημάρχου δεν άλλαξε.
Είναι αδιανόητη η αναλγησία του δημάρχου για όλα αυτά που εξελίσσονται. Όλοι θέλουμε να λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, αλλά η εμμονή δεν βοηθάει κανέναν.
Ο δήμαρχος ζει σε άλλο μέρος απ’ αυτό που είμαστε όλοι εμείς;
Είναι διαφορετικές οι συνθήκες που επικρατούν στους όμορους δήμους;
Πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος κι δημοτική αρχή με λάθος τρόπο και σε λάθος κατεύθυνση δείχνουν την πυγμή και την αποφασιστικότητά τους. Υπάρχουν άλλα θέματα πολύ μεγάλα που αφορούν την περιοχή για να το κάνουν. Εκεί όμως σκύβουν το κεφάλι και τα αποδέχονται όλα.
 

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Λύτρας είπε...

Η εμμονή, όταν δεν έχει λογική βάση, επομένως είναι μορφή εγωπάθειας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει ο άνθρωπος ... ιδιαίτερα αν είναι φορέας εξουσίας. Π.χ. Δήμαρχος. Καλό μας μήνα.
Κωνσταντίνος Λύτρας

Κωνσταντίνος Λύτρας είπε...

- Η εμμονή, όταν δεν έχει λογική βάση, επομένως είναι μορφή εγωπάθειας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει ο άνθρωπος ... ιδιαίτερα αν είναι φορέας εξουσίας. Π.χ. Δήμαρχος.
Υ.Γ.: 3 Δήμαρχοι του Ν. Έβρου μετέθεσαν την ώρα έναρξης των μαθημάτων κατά 2 ώρες. Υπάρχει λοιπόν και μέτρο σύγκρισης.
- Καλό μας μήνα.
Κωνσταντίνος Λύτρας

Ανώνυμος είπε...

αξιος