Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη Υπουργού κ. Παπουτσή στον Έβρο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας στις 1/2/2012, η δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» κατέθεσε πρόταση για την έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου με τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή και την πρόσκλησή του, ώστε να τύχουμε επίσημης και λεπτομερούς ενημέρωσης, για τη στρατηγική του Υπουργείου στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και για το σχεδιασμό νέων κέντρων κράτησης και υποδοχής.
Ο κ. Παπουτσής πραγματοποίησε στις 6/2/2012 επίσκεψη στην περιοχή. Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε.
Η δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» επιδίωξε να έχει μια συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παπουτσή και τον Υφυπουργό κ. Όθωνα. Το αίτημά μας, αν και έκτακτο στο πρόγραμμα τους, έγινε αποδεκτό.
Στη συνάντηση αυτή όπου συμμετείχε αντιπροσωπία μελών της δημοτικής παράταξης, εκφράσαμε με ηχηρό και κατηγορηματικό τρόπο τη βούλησή μας, για την μη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης στην περιοχή. Η περιοχή έχει αναλάβει ήδη το φορτίο που της αναλογεί και δεν έχει άλλα περιθώρια. Του υπενθυμίσαμε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας που έχουν γνωστοποιηθεί. Ζητήσαμε την εφαρμογή από την Πολιτεία, μιας πολιτικής μετανάστευσης που θα λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα κι εμείς ως κοινωνία αλλά και οι παράνομοι μετανάστες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Καταθέσαμε αίτημα ώστε να υπάρχει, σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο, επίσημη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, για την πολιτική που πρόκειται να εφαρμοστεί.
Ο κ. Υπουργός ήταν καθησυχαστικός απέναντί μας και τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου περί Ασύλου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Ξεκαθάρισε ότι Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Κέντρο Κράτησης έχει χωροθετηθεί στο Φυλάκιο, όπου ήδη υπάρχουν υποδομές.
Όσον αφορά στη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου στην Νέα Ορεστιάδα, ανέφερε ότι υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενός Κέντρου που θα περιλαμβάνει μόνο Υπηρεσίες, αλλά όχι σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης προσφορών από οποιονδήποτε, για οικόπεδα ή κτίρια τα οποία θα ικανοποιούν τις προδιαγραφές που θα τεθούν.
Για το ζήτημα της πιθανής διακοπής λειτουργίας του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Τρίγωνο, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Εμείς ως δημοτική παράταξη παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα είμαστε πάντα παρόντες, ανά πάσα στιγμή, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: