Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 1/2/2012

Έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου
Προτείναμε προς τον κ. Δήμαρχο, να γίνει άμεση και έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, με την δημοσιοποίηση της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, ώστε να τύχουμε έγκυρης ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την δημιουργία νέων κέντρων κράτησης, κέντρων πρώτης υποδοχής, κτιρίων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Θα είναι μια ευκαιρία να καταθέσουμε τις θέσεις και απόψεις μας και να δηλώσουμε με σαφήνεια τη θέση μας.
Η αντίδραση του κ. Μουζά ήταν αρνητική σε σημείο προκλητικό. Του κάνουμε γνωστό όμως, επειδή η αντίδραση του χαρακτηρίζεται "περίεργη", θα αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε ως Αντιπολίτευση, σε συνεργασία και με τις άλλες παρατάξεις, να προκαλέσουμε εμείς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μέριμνα για τους άστεγους μετανάστες της περιοχής
Καταθέσαμε πρόταση, ώστε να ληφθεί μέριμνα από το δήμο Ορεστιάδας, για να στεγαστούν προσωρινά στο χώρο που έχει επιλεγεί και είναι το παλιό κλειστό γυμναστήριο, πέρα από τους Έλληνες άστεγους, κι όσοι μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή μας, επειδή δεν κατόρθωσαν να ταξιδέψουν προς τα αστικά κέντρα. Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες και πρέπει να δείξουμε τον ανθρωπισμό μας και σ' αυτές τις περιπτώσεις άστεγων που τυχαίνει να βρίσκονται προσωρινά στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: