Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Διδ/χου κ. Λαζόπουλο

Βλέπε ανάρτηση μου: http://hamalidis.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html

Από νοσοκόμες τηλεφωνήτριες και πάλι νοσοκόμες….

«Ως νέα διοίκηση, προχωρήσαμε στην μετακίνηση 17 νοσηλευτριών από τη διοικητική υπηρεσία όπου απασχολούνταν σε «αλλότρια καθήκοντα» δίνοντας ανάσα στη λειτουργία των κλινικών» τονίζει μεταξύ άλλων o νέος διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Δημήτρης Λαζόπουλος, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε μία εποχή που τα νοσοκομεία όλης της χώρας χτυπάνε κόκκινο. Η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η αδικαιολόγητη πολλές φορές μετακίνηση (όπως οι νοσηλεύτριες σε διοικητικές θέσεις) οδηγούν στα γνωστά προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων Στην ερώτηση, για το ποια είναι η εικόνα σήμερα σε σχέση με τα ελλείμματα και το υγειονομικό υλικό απαντά: «Με συνεχή απογραφή, μικρές παραγγελίες και διαρκή παρακολούθηση του προβλήματος προσπαθεί η νέα διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης υγειονομικού υλικού που υπάρχει στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας. Όλο και περισσότερες εταιρείες που προμηθεύουν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στο νοσοκομείο μας αρνούνται τη συνέχιση της παράδοσης και τη λήψη νέων παραγγελιών . Στόχος τους είναι, να μεταφερθεί η πίεση στο αρμόδιο υπουργείο για να βελτιωθούν οι όροι αποπληρωμής των χρεών των νοσοκομείων προς αυτές. Εμείς καθημερινά, με τη συνεργασία των υπηρεσιών μας κάνουμε καθημερινή απογραφή για να γνωρίζουμε τι εξαντλείται. Προχωρούμε στη συνέχεια σε πρόσκληση εταιρειών που θα προσφέρουν το υλικό σε τιμές χαμηλότερες από το παρατηρητήριο τιμών και εγκρίνουμε στο Δ.Σ. μικρές παραγγελιές. Στοχεύουμε στη προστασία της υγείας του πολίτη και την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων» λέει και προσθέτει:
«Η αποθήκη διατηρεί συγκεκριμένο στοκ και σύντομα μπαίνουμε σε διαδικασία νέας αναζήτησης και νέων παραγγελιών. Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι ευχάριστη ενώ γίνεται δυσκολότερη και από τη γενικότερη δημοσιονομική πίεση.. Τα χρέη του νοσοκομείου ανέρχονται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ ενώ οι απαιτήσεις του ιδρύματος από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 16 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα έλλειμμα μεγάλο όπως αντιλαμβάνεστε»
Σε σχέση με τα άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού και την απουσία της παιδιατρικής τονίζει: «Προκηρύξαμε εννέα θέσεις για γιατρούς στο σύνολο των ειδικοτήτων, και άρα συνολικά είμαστε σε αναμονή ειδικών γιατρών, που θα δώσουν απάντηση στο θέμα της κάλυψης της ιατρικής από επιστήμονες με γνώση και εμπειρία, για να αποφεύγουμε τα προβλήματα. Σα νέα διοίκηση, προχωρήσαμε στην μετακίνηση 17 νοσηλευτριών από τη διοικητική υπηρεσία όπου απασχολούνταν σε «αλλότρια καθήκοντα» δίνοντας ανάσα στη λειτουργία των κλινικών.
Επιπροσθέτως, θα ήθελα να τονίσω πως αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις διαγωνισμοί που αφορούν ιατρικό υλικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό για τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Η ύπαρξη των παιδιάτρων και του νοσηλευτικού προσωπικού μας κάνει αισιόδοξους, καθώς εκτιμάμε πως τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε την παιδιατρική κλινική και να δοθεί λύση επιτέλους σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του βορείου Έβρου.

Αναδημοσίευση από: http://www.telegramm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: