Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφορά του ΚΤΕΛ και σύνδεση με την αστική συγκοινωνία

Έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την μεταφορά του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων της Νέας Ορεστιάδας. Ο εκσυγχρονισμός του στόλου είναι ανάγκη να συνοδευτεί με τον εκσυγχρονισμό του σταθμού. Ενός σταθμού που πρέπει να καλύπτει τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης αστικής μονάδας.
Η χωροθέτηση ενδείκνυται να είναι στις παρυφές της πόλης και να συνδεθεί με την αστική συγκοινωνία δίνοντας της νέες δυνατότητες και προοπτικές.
Θα παραθέσω ένα παράδειγμα ίδρυσης ενός σταθμού λεωφορείων που πραγματοποίησε το ΚΤΕΛ Αιτ/νίας.
Το κτίριο αυτό είναι το παλατάκι του ΚΤΕΛ Αιτ/νίας και είναι σίγουρα το ωραιότερο και λειτουργικότερο κτίριο αυτού του είδους στην Ελλάδα.
Το κτίριο αυτό βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου - Αντιρίου και η φιλοσοφία του είναι να αποτελέσει ένα πολυχρηστικό χώρο.
Περιλαμβάνει αίθουσες αναμονής για τους επιβάτες μέχρι να ξεκινήσει το δρομολόγιό τους, περιλαμβάνει καφετέρια, εστιατόριο και μίνι μάρκετ, χώρους για τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, καθώς η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε λειτουργία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.
Περιλαμβάνει επίσης γραφείο γενικού τουρισμού, που ήδη λειτουργεί καθώς και συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 500 ατόμων.
Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, αφού το κτίριο βρίσκεται επί της εθνικής οδού, ενώ έχουν προβλεφτεί και θέσεις στάθμευσης των οχημάτων των επιβατών, έχει προβλεφτεί ειδική αφετηρία για τα αστικά λεωφορεία, θέσεις για ταξί και άνετο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων.
Η παραπάνω περίπτωση αποτελεί σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επι θητείας του Δημάρχου Παπαϊωάννου , είχε προταθεί στο ΚΤΕΛ , ο χώρος που βρίσκεται , μεταξύ της Κ. Σαγήνης και του ΟΑΕΔ .
Έκανες πολύ κλαά που το επανφέρεις, να μην μείνει όμως πάλι στις προτάσεις , όπως συνειθίζεται πάντα,
φιλικά Γιάννης