Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 6/2/2009

Απολύτως άστοχη η επιλογή της ημερομηνίας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας.
Ο πρώτος βασικός λόγος είναι η παρουσία ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την πλευρά της αντιπολίτευσης του κ. Χρυσοχοϊδη για τα εγκαίνια των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ορεστιάδας, καθώς και την πολιτική συνεστίαση που θα ακολουθούσε. Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι καθημερινό γεγονός να επισκέπτονται την πόλη μας πολιτικοί αυτού του βεληνεκούς και οπωσδήποτε η παρουσία τους είναι θετικό στοιχείο για την πόλη μας.
Ο δεύτερος βασικός λόγος είναι η Σύνοδος των Περιφερειών που θα λάμβανε μέρος στην Ξάνθη, παρουσία όλης της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Την ώρα μάλιστα που διεξαγόταν η συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών κι οι υφυπουργοί είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ. Μια ιδανική ευκαιρία για να τεθούν θέματα και ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ορεστιάδας από το δήμαρχο και τους στενούς του συνεργάτες.
Η συνεδρίαση κύλησε με αρκετές εντάσεις και συγκρούσεις, άλλες φορές χωρίς περιεχόμενο και ουσία και άλλες γιατί πραγματικά κάποια ζητήματα δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία από τον Κώδικα, αφήνοντας αρκετά κενά και ασάφειες. Αυτό έγινε στην εκλογή του προέδρου της ΔΕΥΑΟ.
Πέρα απ' αυτά όμως, σημασία έχει ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας χώρος παραγωγής πολιτικής. Δεν είναι χώρος ούτε για υπονοούμενα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, ούτε αρένα για μαλώματα και καυγάδες. Δεν είναι επίσης χώρος επιβολής κανόνων οι οποίοι δεν προβλέπονται πουθενά και δε στηρίζονται σε νόμους, διατάξεις και εγκυκλίους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας χώρος όπου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συμφωνήσουν, θα διαφωνήσουν αλλά με πολιτικούς όρους. Όλοι πρέπει να λειτουργούν για το συμφέρον του δήμου. Είναι αυτονόητη διαδικασία για τον κάθε έναν από εμάς ο οποίος εκτίθεται στην κοινωνία.
Η κοινωνία, η οποία είναι τελικά αποδέκτης όλων, θα κρίνει όλους μας για τις πολιτικές επιλογές που θα κάνουμε σε κάθε χρονική στιγμή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στεκομαι στις τελευταίες δύο παραγράφους. Μήπως θα έπρεπε να απλώνεις αραιά και που το χεράκι σου, που είναι και βαρύ, να ρίχνεις καμιά ανάποδη στον από δίπλα γιατί οι "κοκορομαχίες" για το χρόνο ομιλίας έχουν καταντήσει πλέον γελοίες? Εσείς δεν κάνετε πολιτική, ψάχνετε τρόπους να κάνετε το χώρο ρινγκ. Προς λύπηση φυσικά όλων των πολιτών που κάθε φορά περιμένουν μήπως και τεθεί καμιά αξιόλογη πρόταση για το καλό της πολης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΕ!
ΑΛΗΘΕΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΊΖΕΙΣ ΕΣΥ;

ΟΥΤΕ Ο ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΠΟ ΤΡΙΠΛΑ