Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Τιμολογιακή Πολιτική Νερού του Δήμου Ορεστιάδας

Πολύ σκληρή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε υπέρογκες αυξήσεις, στα τιμολόγια του νερού.
Αυξήσεις από 15-40 % στο αστικό μέρος της πόλης και στους οικισμούς Σαγήνης Οινόης, Κλεισσούς και Πύργου, αυξήσεις 90-100 % στα Δημοτικά Διαμερίσματα, αυξήσεις 300 % στους κτηνοτρόφους, αυξήσεις ακόμη 100 και πλέον % στα σχολεία και στις εκκλησίες, αυξήσεις 400 % στο πάγιο των δημοτικών διαμερισμάτων.
Με την απόφαση αυτή η Δημοτική Αρχή τιμωρεί τους πολίτες, ξεχνώντας ότι το νερό είναι βασικό και απαραίτητο αγαθό, που ευτυχώς υπάρχει στην περιοχή μας σε αφθονία.
Το νερό είναι θέμα υγιεινής και πολιτισμού και δεν έχει κανένα δικαίωμα η Δημοτική Αρχή, σε μια επιχείρηση ανταποδοτική όπως είναι η ΔΕΥΑΟ, να το χρεώνει τόσο ακριβά, σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.
Είναι πια εμφανές ότι ο Δήμαρχος δεν είναι το καλό παιδί που αφουγκράζεται τους πολίτες και στέκεται δίπλα τους, όπως δήλωνε ο ίδιος προεκλογικά. Αδιαφορεί για τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα. Σ’ ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα, που αγγίζει όλους του πολίτες, δεν έβγαλε ούτε άχνα. Άφησε το θέμα να το διαχειριστεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ο οποίος δέχθηκε όλα τα βέλη κι ο Δήμαρχος κρύφτηκε προσπαθώντας να μείνει στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η συμπεριφορά του Δημάρχου Ορεστιάδας. Έτσι συμπεριφέρεται το «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ» που σκύβει στα προβλήματα των πολιτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το νερό, νεράκι.. Άχρηστοι όλοι τους..

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα κυριοι,ειναι το λιγοτερο τραγικο,το θεμα της τιμολογιακης πολιτικης στο θεμα του νερου,απο το δημο Ορεστιαδος και ειδικα στο θεμα των δημ.διαμερισματων τα οποια βρισκονται εκτος της Ορεστιαδος.Ειναι απαραδεκτο το υψος των αυξησεων.Αγαπητε Λευτερη θα ηθελα να ρωτησω για το θεμα των λογαριασμων,καποιων απο μας που μενουμε μονιμα μακρια και ερχομαστε καθε 2-3 χρονια ισως κι πιο αραια μερικοι,δεν γινεται αυτοι οι λογαριασμοι να στελνονται στον τοπο κατοικιας μας και να πληρωνονται με καποιο τροπο,αντι να υποχρεωνομαστε σε καποιους απο τα χωρια μας?Εχει αλλαξει τιποτα πανω σε αυτο το θεμα?Ειναι αμαρτια να ερχομαστε μερικοι επανω στα μερη μας και να μη βρισκουμε ουτε νερο να πιουμε!!!Αν σου ηταν ευκολο θα ηθελα καποια απαντηση επ αυτου.Διοτι, ευτυχως εμενα δεν μου εχει συμβει αλλα ξερω καποιες περιπτωσεις και δεν θαθελα να ειμαι ο επομενος...Πολλους χαιρετισμους.Υ.Γ. Σε γνωρισα στην προηγουμενη περιοδο των εκλογων και πιστευω πως η τοπικη κοινωνια χρειαζεται ανθρωπους τεχνοκρατες με ενδιαφερον για τους συνανθρωπους μας και τον τοπο μας,εστω κι αν εχουν κι ατομικες φιλοδοξιες(πολιτικες),δεν εναι καθολου κακο,ισα-ισα θα ελεγα απαραιτητο.Κωστας Πειραιας