Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Ορεστιάδας


Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες.
Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Ένας νέος θεσμός που θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους ίδιους τους νέους, να παίρνουν θέση και να εκφράζουν απόψεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων μπορούν να συμμετέχουν νέοι 15-28 ετών που είναι δημότες Ορεστιάδας (δηλαδή εσείς ή οι γονείς σας ψηφίζετε εδώ).
Μέσα από τη δράση, σάς δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα και το δήμο και να προσφέρετε ως ενεργοί πολίτες στην επίλυση των προβλημάτων των νέων.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων θα μπορεί να συνεδριάζει όποτε κρίνετε εσείς αναγκαίο, χωρίς την ανάμειξη του Δήμου ή του Δημάρχου, ενώ κάθε χρόνο θα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συμμετοχή σας στα δρώμενα του δήμου διασφαλίζει όχι μόνο μία υγιή δημοκρατία αλλά και δίνει τη δυνατότητα σ' εσάς και το Δήμο να ερχόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά σας ώστε σε συνεργασία να βρούμε τις καλύτερες λύσεις.
Ήδη άνοιξε Μητρώο Νέων, στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και να γίνετε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.
Μέχρι την 7/3/2008 έχει κάποιος τη δυνατότητα να εγγραφεί στο Μητρώο Νέων του Δήμου Ορεστιάδας και στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσαι στο Συμβούλιο. Οι εκλογές, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί για την 29/3/2008.

Πληροφορίες και εγγραφές γίνονται με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο στη Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου (κα Άννα Μπογιατζή, 2552081423).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το θεσμικό πλαίσιο της διαδικασίας υλοποίησης του Μητρώου Νέων καθώς και της εκλογικής διαδικασίας θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.tosyn.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: