Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Δήλωση στο Δ.Σ. 18-5-2010 για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Η διοίκηση δεν είναι μόνο πρώτες θέσεις στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις. Έχει ευθύνες και υποχρεώσεις.
Πολλές φορές η αναλγησία και η ανικανότητά σας, υποχρεώνει την αντιπολίτευση σε αρνητικές τοποθετήσεις. Ο βασικός στόχος είναι ένας. Η αφύπνισή σας.
Όσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν υπήρξα κι ούτε θα γίνω τώρα, αρνητής σε πράγματα που θεωρώ σωστά.
Δυστυχώς, έχετε μάθει να ρίχνετε ευθύνες παντού. Ποτέ δεν αναλαμβάνετε αυτές που σας αναλογούν. Τώρα, την ανεπάρκειά σας την φορτώνετε στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.
Λυπούμαι που ο δήμαρχος δημόσια παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ορθολογικά τα χρήματα που υπάρχουν. Δε λέω γι’ αυτά που δεν υπάρχουν. Μιλάω γι’ αυτά που υπάρχουν.
Λυπούμαι όταν βλέπω συμπολίτες μας, συνεργάτες του δήμου, να φτάνουν στη δυσάρεστη θέση να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουν με τη ΣΙΩΠΗ τους το αυτονόητο δικαίωμα (την πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών), που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.
Πάντως, όλη αυτή η φασαρία κι αναμπουμπούλα που δημιουργήσατε, έγινε για δύο λόγους.
Πρώτον, για να πληρωθούν άρον-άρον οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της ΚΔΕΠΑΟ, ώστε να μπορέσει να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα για να πάρει την επιχορήγηση που δικαιούται βάση του προγράμματος και να πληρωθούν μετά από μήνες οι εργαζόμενοι. Κάτι το οποίο έπρεπε να γίνεται αυτονόητα εδώ και καιρό.
Δεύτερον, για να μην είναι καταπέλτης ο διοικητικός και διαχειριστικός έλεγχος στη ΚΔΕΠΑΟ, που παρόλα αυτά θα καταγράψει τα λάθη και τις αδυναμίες και θα δώσει ένα «δυνατό ράπισμα» στη διοίκηση.
Λυπούμαι που βλέπω καινούργια πράγματα, πρωτοβουλίες σε δύσκολες συγκυρίες ν’ αναλαμβάνονται όχι απ’ τη δημοτική αρχή, αλλά απ’ τα μέλη της αντιπολίτευσης, κι εσείς να μην τα στηρίζετε.
Ψηφίζω την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μην αντέχοντας άλλο την πολιτική σας ανεπάρκεια και θα κάνω υπομονή απλά να τελειώσετε τη θητεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: