Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δήλωση για το ψήφισμα του Δ.Σ. Ορεστιάδας που αφορά στη ΔΕΗ

Πολλά από τα σλόγκαν που χρησιμοποιούσε παλιότερα η ΔΕΗ, είχαν στόχο να τονίσουν σ’ όλους τους πολίτες το κοινωνικό της πρόσωπο και τον πραγματικό στόχο της που ήταν η εξυπηρέτηση κι η παροχή άριστων υπηρεσιών σ’ όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς, εδώ κι αρκετό καιρό αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι το σκληρό κι αντικοινωφελές πρόσωπο της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Τον Οκτώβριο του 2008 έκλεισε το υποπρακτορείο του Σουφλίου, τον Μάρτιο του 2009 έκλεισε το πρακτορείο του Διδυμοτείχου και φαίνεται ότι ήρθε η σειρά της Νέας Ορεστιάδας.
Ήδη με απόφασή της η Δ/νση Εμπορίας της ΔΕΗ μείωσε σε τρεις (3) τις ημέρες εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, για την αποπληρωμή λογαριασμών.
Είναι φυσικό σ’ όλους μας να δημιουργούνται οι αμφιβολίες και φυσικά οι υποψίες ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα.
Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις.
Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, όχι από τον κ. Δήμαρχο και αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αυτό αφέθηκε εν λευκώ να συνταχθεί από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο.
Όταν την Πέμπτη 7-5-2009 έγινε γνωστό το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά μεγάλης μου λύπης διαπίστωσα ότι επρόκειτο για ένα ψήφισμα το οποίο θαρρεί κάποιος ότι έχει γραφεί από αγγαρεία κι υποχρέωση.
Είναι ένα ψήφισμα που δεν αντικατοπτρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, ενώ αντίθετα υποβαθμίζει το ρόλο του και κατ’ επέκταση τους δημότες που αντιπροσωπεύει.
Πιστεύω ότι το ψήφισμα θα έπρεπε να περιέχει στοιχεία που αφορούν στο ρόλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, στις υπηρεσίες που παρέχει συνολικά το πρακτορείο Νέας Ορεστιάδας στην ευρύτερη περιοχή, στην αναγκαιότητα παραμονής και πλήρους λειτουργίας του. Θα έπρεπε να υπερτονιστεί ο ρόλος των Δημοσίων Υπηρεσιών στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή μας στην βορειότερη πόλη της Ελλάδας και βέβαια να καταστεί σαφές ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις δε θα περάσουν έτσι αμαχητί, χωρίς αντιδράσεις δίχως αγώνες.
Οι πολίτες του βόρειου τμήματος του νομού μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, στην οποία τα σημάδια της οικονομικής κρίσης έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν απειλητικά, «μαξιλάρι» αποτελούν η λειτουργία ή ακόμη κι η ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.
Νομίζω ότι είναι ατυχής η έκδοση αυτού του ψηφίσματος κι ελπίζω να μην έχει δοθεί έντονα στη δημοσιότητα κι ιδιαίτερα στις υπηρεσίες και στη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να το αποσύρουμε και να το αντικαταστήσουμε. Πιστεύω ότι αν παραμείνει ως έχει, εκθέτει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας και φυσικά δεν αναδεικνύει το ζήτημα, ούτε προτείνει ενέργειες και δράσης αποτροπής του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ας προσέχατε
για ψίλου πήδημα δεν τους εμπιστευεστε
και τους αφησατε εν λευκώ να γράψουν το ψηφισμα , που θα εκφράζει τις απόψεις σας ?
καλά να πάθετε

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν θα μας ενημερώσεις για το ποιός έκανε την πρόταση για το ότι ο Δήμος πρέπει να κινηθεί για τις προθέσεις της ΔΕΗ;
Πέστο κύριέ μου!
Πες το! Πρέπει να σε πιέσουμε για να το πεις;